AutoRai

Suzuki SX4 Sedan: sportief, ruim en karaktervol

(9/25/2007)
Met de verkoopstart van de nieuwe SX4 Sedan lanceert Suzuki een interessante troef in het middensegment. Het meest kenmerkend aan de sedan zijn de heldere en krachtige lijnen, de royale binnenruimte en het hoge comfortniveau. De prijzen beginnen bij 17.899 euro voor de SX4 Sedan 1.6 Comfort. Vanaf oktober staat de nieuwkomer in de showroom.

Suzuki heeft de sedan langer (390 mm) gemaakt dan de in 2006 gelanceerde vijfdeursversie. De nieuwe afmetingen geven hem een elegant, langgerekt profiel. Dit beeld wordt verstekt door de vloeiende overgang van het dak naar de achterzijde. De kofferruimte meet een imposante 515 liter, waarmee de SX4 Sedan meteen tot de top van zijn klasse behoort. Dankzij de in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank is deze ruimte verder uit te breiden.

Veelgeprezen
Een groot aantal sterke eigenschappen van de veelgeprezen SX4 hatchback gelden ook voor de nieuwe sedan. Hij heeft voor- en achterin verrassend veel beenruimte. De zitpositie is daarbij plezierig hoog voor een goed uitzicht en om soepel in en uit te stappen. Ook de fraaie en degelijke interieurafwerking hebben beide versies met elkaar gemeen.

De sedan biedt een verfijnde rijdynamiek dankzij de licht en nauwkeurig werkende besturing, versnellingsbak en remmen. De 1.6-liter VVT-benzinemotor in de SX4 Sedan heeft een vermogen van 79 kW/107 pk en kenmerkt zich door souplesse. Suzuki waarborgt een hoog veiligheidsniveau: de uitstekende wegligging en het goede uitzicht dragen daaraan bij, evenals ABS met elektronische remkrachtverdeling, Brake Assist System (remassistent), airbags voorin, gordijnairbags voor en achter en zijairbags in beide voorstoelen. ESP* is bovendien standaard op de Exclusive.

De SX4 Sedan is leverbaar als Comfort en Exclusive. De eerste beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting met onder meer airconditioning (handbediend), acht speakers, centrale portiervergrendeling, metaallak en elektrische bediening van ramen en buitenspiegels. De Exclusive heeft daarnaast onder meer climate control, een audiosysteem met radio/cd-/mp3-speler, lichtmetalen 15â velgen, zijskirts en bumperspoilers voor en achter (in carrosseriekleur).

Automaat
De prijzen beginnen bij ⬠17.899,- euro voor de SX4 Sedan 1.6 Comfort met handbediende vijfbak. De Exclusive-uitvoering kost ⬠19.899,-. Beide zijn verkrijgbaar met een viertraps automaat tegen een meerprijs van ⬠1.700,-. Vanaf oktober staat de SX4 Sedan in de showrooms en is hij leverbaar.


* ESP is een geregistreerd handelsmerk van DaimlerChrysler AG.