Nieuw DIT magazine: U en de politie

Eindhoven, 25-09-2007 o Politie Brabant Zuid-Oost presenteert DIT magazine nummer 3: U en de politie. Vanaf deze week volop te verkrijgen bij de politiebureaus. Alle artikelen zijn ook online te lezen via www.politie.nl/brabant-zuid-oost.

Burgercontact
Het centrale thema is U en de politie. Oftewel burgercontact. Dé burger bestaat niet. Dé politie ook niet. Door de verschillende verschijningsvormen van de politie en van burgers kunnen we niet spreken van DE politie of DE burger. Een politiemedewerker kan een burger zien als slachtoffer, getuige, hulpbehoevende maar ook als verkeersovertreder, veelpleger of als crimineel. Een burger kan de politie zien als bonnenschrijver, luisterend oor bij slachtofferopvang, als ME-er bij rellen, als buurtbrigadier, als technisch rechercheur enz.

Politiewerk
In deze uitgave van DIT-magazine schetsen we een beeld van het politiewerk door de ogen van verschillende mensen. Vanuit ondernemers, vanuit ketenpartners, vanuit onze opdrachtgevers, van burgers én van politiemensen zelf. Een aantal lezers heeft de kans gekregen om een dagje in de huid van een agent te kruipen en de dilemmas mee te maken waar de politie mee te maken krijgt.

Verspreiding blad DIT
Afhankelijk van het onderwerp kent elke uitgave van DIT een aangepaste verspreiding. Zo ontvangen naast alle politiemedewerkers ook scholen, gemeenten, winkeliers, buurtverenigingen, senioreninstellingen, zorginstellingen, bibliotheken enzovoort het magazine. De politie streeft ernaar dat zoveel mogelijk burgers het blad kunnen lezen. Een papieren exemplaar van DIT kunt u aanvragen via mail: DIT@brabant-zo.politie.nl.