Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Yolanthe Cabau van Kasbergen plukt de eerste 'verborgen schat' Nederland maakt kennis met een nieuwe appel - Kanzi

(Geldermalsen, 25 september 2007) Nederland heeft er een nieuwe appel bij voor het grote publiek. De eerste pluk van de 'verborgen schat' Kanzi is vanmorgen door Yolanthe Cabau van Kasbergen officieel gestart. De Kanzi oogst van 2007 is hiermee een feit. Kanzi is een nieuwe appel en zal vanaf 12 november verkrijgbaar zijn bij de betere groente & fruitzaken. De naam Kanzi is Zuid-Afrikaans voor 'verborgen schat' en wordt in Europa op de markt gebracht door GKE (Greenstar Kanzi Europe), een onderneming van o.a. Koninklijke Fruitmasters Nederland en Veilinghuis Haspengouw in België.

Yolanthe opende vanmorgen de oogst door de eerste Kanzi appel te plukken. De nieuwe rode appels lieten zich gewillig plukken. Yolanthe genoot zichtbaar van de verse pluk. 'Het is een lekkere stevige appel en ziet er ook nog eens erg smakelijk uit!Ik zou er graag een paar mee willen nemen, want ik hou van appels en al helemaal als ze zo lekker zijn!', aldus Yolanthe.

De oorspong
Ook al doet de Zuid-Afrikaanse naam anders vermoeden, toch ligt de oorsprong van de Kanzi niet in tropische streken, maar is de appel ontstaan in Noordwest- Europa. Om als appel succesvol te zijn moeten uiterlijk, smaak en kwaliteit het hele seizoen door uniform zijn. De smaaksensatie die de Kanzi bezorgt moet bij elke volgende Kanzi opnieuw worden waargemaakt. Aan die voorwaarde wordt ruimschoots voldaan. Kanzi appels zijn allen Klasse 1 en hiermee kwalitatief goede, sterke, lekkere en gezonde appels.

'We zijn trots dat de Kanzi nu door iedereen kan worden geproefd. Na jaren van kweken is een nieuw ras geboren. De 'ouders' van de Kanzi zijn twee bekende en bewezen appelrassen, de Braeburn en de Gala. De Kanzi verenigt de beste eigenschappen van beide rassen. Dat gaat verder dan uiterlijk en smaak alleen.Kanzi is verleiden en genieten van moeder natuur', aldus Urs Luder, CEO GKE.

Laat je verleiden en geniet
De Kanzi is een glanzende, frisrode appel met een heerlijke, zoetzure smaak. Een appel die je door z'n uiterlijk verleidt om vervolgens van z'n unieke smaak te genieten. 'Apples from Kanzi' is dan ook de leidraad voor de communicatiecampagne waarmee de Kanzi bij het publiek bekend moet worden gemaakt.


* * *

Einde persbericht

Noot voor de redactie