Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Toegankelijke brochures voor Wajongers

Het Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W) heeft zijn brochures over de Wajong vernieuwd. Sinds enkele jaren houdt het BPV&W zich intensief bezig met de voorlichting aan Wajong-ers over werk en inkomen. In de eerste helft van 2007 werden 35.000 brochures over dit thema verstuurd en gedownload.

Om de Wajongers nog beter te bedienen is bij de herdruk van de brochures over de Wajong de lay-out aangepast en zijn de teksten vereenvoudigd. Alle brochures hebben nu het keurmerk 'Gewone taal'. Dat betekent dat de brochures ook goed leesbaar zijn voor mensen met leesproblemen. Het BPV&W biedt 3 brochures over de Wajong aan:
* De Wajong-uitkering: brochure met algemene informatie over de Wajong-uitkering. U krijgt antwoorden op vragen als: Wat is een Wajong-uitkering? Wie kan een Wajong-uitkering krijgen? En: Hoe vraag ik een Wajong-uitkering aan?

* Wajong en werken: deze brochure is bedoeld voor mensen met een Wajong-uitkering die willen gaan werken. In deze brochure leest u over: de verschillende soorten werk, zoeken naar werk, voordelen voor werkgevers en wat er gebeurt met uw uitkering als u gaat werken.

* Wajong en veranderingen: als er iets verandert in het leven van iemand met een Wajong-uitkering, kan de uitkering hoger of lager worden. Maar bij welke veranderingen gebeurt dat? In deze brochure staat welke veranderingen belangrijk zijn voor uw Wajong-uitkering.

De brochures zijn te downloaden en te bestellen via de website van het BPV&W: www.bpv.nl

bron: BPV&W
25 september 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400