B.V. Uitgevers Maatschappij Eilanden


Hoogendam Media BV - Ontwikkelen promotiecampagne en internetsite Parbode

Het opinieblad Parbode is voornamelijk bedoeld voor Surinamers, zowel in Nederland als in Suriname, en wordt gemaakt door een redactie die in beide landen gevestigd is. Het blad verschijnt maandelijks sinds mei 2006. Om een rendabele exploitatie te bereiken is een project opgesteld dat onder meer voorziet in meer promotie van het blad en het ontwikkelen van een internetsite.

De totale projectkosten bedragen ¤ 56.500,-, waarvan de helft aan het Stimuleringsfonds is gevraagd (¤ 28.250,-). Het fonds heeft besloten dit bedrag in de vorm van een uitkering toe te wijzen.

Het besluit om de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 130 van de Mediawet dat de mogelijkheid biedt financiële steun te verstrekken indien de continuïteit van een persorgaan in gevaar is. Voorwaarde voor het verstrekken is onder meer dat de verantwoordelijke uitgever een project indient dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Door de uitvoering van het eerdergenoemde project verwacht de uitgever na 2009 een rendabele exploitatie voor het blad te behalen. Daarmee is uitzicht geboden op een rendabele exploitatie binnen een redelijke termijn en voldaan aan de genoemde voorwaarde.

Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder zal de uitbetaling van de subsidie in tranches geschieden, die worden verstrekt als de tussenrapportages zijn goedgekeurd en aan alle overige voorwaarden van de subsidieverlening is voldaan.