Gemeente Nederbetuwe


Meepraten over de Drutensche Waarden!

25 sep 2007

Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te praten over de toekomst van de Drutensche Waarden. De klankbordbijeenkomst vindt plaats in Ochten op 8 oktober van 19.30 tot 20.30 uur. Opgave via annelies.bruinsma@wur.nl of 0317 474244. U krijgt vervolgens bericht over de plaats waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Klankbordbijeenkomsten
Zes tot acht personen kunnen in een klankbordbijeenkomst meespreken over de waarde die het gebied voor mensen heeft, hoe zij aankijken tegen de plannen en vooral ook welke aspecten meegenomen zouden moeten worden in de MER-procedure en de onderzoeken hiervoor.

Gemeenschappelijke aanpak
Een aantal bedrijven, actief in de Drutensche Waarden, heeft plannen om de uiterwaard en het aansluitende binnendijkse gebied gemeenschappelijk aan te pakken. Het resultaat hiervan is een integraal plan om de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te verbeteren. Het plan beoogt een positieve bijdrage te leveren aan de benodigde rivierverruiming en aan de realisatie van de ecologische hoofdstructuur in de uiterwaarden (voor meer informatie zie: www.drutenschewaarden.nl).

MER-startdocument
Voor dit project is recent een startdocument MER (milieu effect rapportage) opgesteld en ter inzage gelegd. Hierin worden drie richtingen voor een nieuwe inrichting van het gebied aangegeven, die door de bevoegde gezagen beoordeeld zullen worden. Ten behoeve van deze procedure vinden onderzoeken plaats. Op woensdag 19 september is hierover een informatieavond geweest in de voormalige steenfabriek te Druten.

Klankbordbijeenkomsten
Het onafhankelijke onderzoeksinstituut Alterra (onderdeel van Wageningen Universiteit en Research Centre) organiseert (minimaal) drie klankbordbijeenkomsten met geïnteresseerde bewoners en andere belangstellenden van Druten, Ochten en Boven- en Beneden Leeuwen. Dit ten behoeve van de Milieueffectrapportage (MER) voor het project de Drutensche Waarden.

Advies
Op basis van de gesprekken in de klankbordgroepen stelt Alterra een advies op over eventuele aanvullende aandachtspunten in de MER. De leden van de klankbordgroepen zullen in 2008 nog tweemaal worden uitgenodigd om mee te praten over de uitkomsten van de studies voor de MER en over de wensen voor het definitieve ontwerp van de plannen (de voorkeursvariant). Ook hierover zal Alterra een advies opstellen voor de projectgroep van het project Drutensche Waarden.

Uitnodiging
Wilt u met ons uw ideeën bespreken? De klankbordbijeenkomst vindt plaats in Ochten op 8 oktober. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om vanuit uw beleving uw op- en aanmerkingen te maken.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via annelies.bruinsma@wur.nl of 0317 474244. U krijgt vervolgens bericht over de plaats waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | info@nederbetuwe.nl | www.nederbetuwe.nl | © gemeente Neder-Betuwe