Gemeente Delft

Nachttoer langs Delftse zorginstellingen

In de nacht van vrijdag 21 september op zaterdag 22 september heeft burgemeester Verkerk samen met een delegatie tussen 23.00 en 03.00 uur een rondgang gemaakt langs zeven zorginstellingen in Delft. De delegatie bestond uit onder andere brandweercommandant Jan Bron, politiecommissaris Marlé van Tol en Ingeborg Hofstede, Hoofd van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Deze rondgang was op initiatief van het samenwerkingsverband Incidentbeheersing Management Zorginstellingen (IbMZ).

De bezochte instellingen waren locaties van Pieter van Foreest, GGZ Delfland, IPSE en het Reinier de Graaf Gasthuis. De bezoeken hadden met name een informatief en informeel karakter. Per bezoek is kort gesproken met de aanwezige medewerkers, mits het werk dit toeliet. Aandachtspunten waren hun beleving van (on)veiligheden, hun rol daarbij in het kader van veiligheidsbewustzijn en wat men verwacht van de overheidsinstanties.

Het werkbezoek heeft een beeld gegeven van de stand van zaken aangaande de organisatorische en materiële veiligheidsvoorzieningen bij de Delftse zorginstellingen. Niet alleen voorafgaand, maar ook tijdens een gebeurtenis of calamiteit. Voor de gemeente en de externe hulpdiensten zoals politie, brandweer en GHOR is nog duidelijker geworden wat hun rol moet zijn en hoe men bij calamiteiten in de zorginstellingen samenwerkt.