Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 25 september 2007

Regio Kennemerland, 25-09-2007

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 24 september - Politieagenten kregen omstreeks 21.15 uur een melding dat er een fiets was gestolen en dat de verdachte ermee was weggelopen richting Kruisweg. Even later zagen agenten de verdachte, een 24-jarige Haarlemmer, op de Kruisweg lopen. Toen de man de politieagenten zag, liet hij de fiets vallen en liep weg. De agenten spraken de man aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De fiets stond nog op slot en er was een aantal spaken verbroken. De man is aangehouden en de fiets is in beslag genomen. Omdat de man dusdanig onder invloed van alcohol was dat er geen gesprek met hem mogelijk was, is de man ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij ongeval

IJMUIDEN, 24 september - Omstreeks 15.00 uur kregen agenten een melding van een gewonde man op een schip aan de Leonarduskade. Ter plaatse troffen agenten een 53-jarige man uit Gorinchem aan. De man bleek door nog onbekende oorzaak geraakt door een stalen balk. Hij is hierbij gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een hersenschudding en nekletsel te hebben.

Twee jongens aangehouden

HAARLEM, 24 september - Politieagenten kregen omstreeks 13.50 uur een melding dat er een groepje jongens op het Goudsmidspleintje liep en dat één van hen een vuurwapen bij zich zou hebben. Politieagenten hebben de jongens even later op de Riviervismarkt staande gehouden en hebben hen op wapens gecontroleerd. Geen van de jongens bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Wel had één van hen, een 18-jarige Haarlemmer, een mes bij zich. De jongen is aangehouden en het mes is in beslag genomen. Een 17-jarige Haarlemmer is eveneens aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Hennep-kwekerij ontmanteld en auto's in beslag genomen

ZANDVOORT, 25 september - Politieagenten hebben in een pand aan de Kamerlingh Onnesstraat een hennep-kwekerij ontmanteld. Er werden 380 planten aangetroffen, die rijp waren om te worden geoogst. Daarnaast bleek dat er gefraudeerd was met de stroom en met de gasmeter. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Daarnaast heeft de politie in het kader van de Plukze-wetgeving een raceauto, een personenauto en een camper in beslag genomen. De eigenaar, een 53-jarige Zandvoorter, is aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Meer informatie over De Plukze-wetgeving kunt u vinden op http://www.minfin.nl/nl/actueel/kamerstukken_en_besluiten,2001/10/same nloop_belastingheffing_en_strafrechtelijke_ontneming.html

Getuigen van vechtpartij gezocht

HAARLEM, 16 september - Op zondag 16 september heeft er omstreeks 03.00 uur een vechtpartij plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Spaarne. Daarbij is een 19-jarige Haarlemmer zwaar gewond geraakt. Hij heeft daarbij een gebroken enkel, een afgebroken voortand, een zware hersenschudding, en een gekneusde kaak, slaap en oogkas opgelopen. Mensen die getuigen van het voorval zijn geweest of mensen die tussen 02.45 uur en 03.15 uur iets hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben, worden verzocht de politie in Haarlem te bellen via 0900 - 88 44.

Onopvallende videosurveillance

REGIO - 24 september. De onopvallende videosurveillanceauto van het team Verkeershandhaving heeft zondagavond tussen 19:45 en 22:15 uur in de gehele regio gecontroleerd. Diverse hardrijders en telefonerende bestuurders werden bekeurd. De videosurveillanten geven de overtreders de mogelijkheid om de beelden na te kijken van hun eigen afwijkende rijgedrag. Bij een snelheidsoverschrijding van 50 km/uur en meer, wordt het rijbewijs direct ingevorderd. Het videoteam houdt echter niet altijd een overtreder staande: soms is de verkeerssituatie te gevaarlijk om de achtervolging voort te zetten. In die gevallen ontvangt de overtreder de bekeuring thuis.

Alcoholcontroles

REGIO - 25 september. In Haarlem, Bentveld en Beverwijk heeft de politie in de avond- en nachtelijke uren het verkeer gecontroleerd op het rijden onder invloed. In Bentveld werd op de Zandvoortselaan een 56-jarige automobilist uit Amstelveen aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij heeft proces verbaal gekregen. In Haarlem werd vannacht op de Harmenjansweg een 44-jarige Amsterdammer aangehouden die net onder de limiet blies. Hij kreeg echter wel een boete omdat hij niet in bezit bleek van een geldig rijbewijs.

Snelheidscontroles

HAARLEM - 24 september. De politie heeft op de Fonteinlaan tussen 15:45 en 17:45 uur de snelheid gecontroleerd van 1.010 voertuigen. Hierbij werden 159 overtreders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 81 km/uur: op de Fonteinlaan geldt een max. snelheid van 50 km/uur.

HEEMSKERK - 24 september. Op de Rijksstraatweg werden 111 snelheidsovertreders bekeurd tijdens een controle tussen 15:35 en 17:30 uur. 1.650 Voertuigen passeerden de controlelocatie en de hoogstgemeten snelheid bedroeg 72 km/uur, waar max. 50 km/uur is toegestaan.

BENTVELD - 24 september. Op de Zandvoortselaan heeft de politie tijdens twee snelheidscontroles in de middag- en avonduren 2.149 voertuigen gecontroleerd. Enkele hardrijders werden direct aan de kant gezet en in totaal werden 118 bekeuringen uitgeschreven.

UITGEEST - 24 september. Tussen 20:20 en 22:00 uur heeft de politie op de N203 een snelheidscontrole gehouden op de N203. Hierbij reden 768 voertuigen langs de meetapparatuur en werden 82 overtreders bekeurd. De hoogstgemeten snelheid was 135 km/uur. Op de N203 geldt een max. toegestane snelheid van 80 km/uur.

Roodlichtcontroles

HAARLEM - 24 september. Op de kruising van de Spaarndamseweg met de Transvaalstraat en de Waarderbrug heeft de politie tijdens een roodlichtcontrole tussen 7:30 en 9:00 uur 43 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan waren er 39 voor personen- of bestelauto's en 4 voor snor- en of bromfietsers. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgezonden.

AALSMEERDERBRUG - 25 september. Op de N201/Aalsmeerderdijk heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden tussen 7:30 en 8:45 uur. Acht bestuurders reden hier door het rode licht. Eveneens werden twee automobilisten aan de kant gezet en bekeurd, omdat zij niet handsfree aan het telefoneren waren.

BADHOEVEDORP - 25 september. Op de kruising van de Burg. Amersfoordtlaan en de Akerdijk heeft de politie tussen 7:45 en 8:45 uur een snelheidscontrole gehouden, waarbij 12 overtreders werden bekeurd.

Brom-/snorfietscontrole

HEEMSKERK, 24 september. De politie heeft tijdens in de middaguren op verschillende plaatsen diverse bromfietsen gecontroleerd op snelheid en overige technische gebreken. In totaal werden acht bestuurders bekeurd vanwege de overschrijding van de snelheid. Een van hen, een 23-jarige bestuurder uit Heemskerk bleek zonder rijbewijs te rijden op een bromfiets die 80 km/uur kon rijden. Hij heeft hiervoor proces verbaal ontvangen. Ook een 16-jarige bestuurder uit Heemskerk bleek geen rijbewijs te hebben èn hij bleek zonder rem rond te rijden.