Inspectie voor de Gezondheidszorg


Nieuwe Raad van Advies adviseert inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een nieuwe Raad van Advies. De leden van de raad worden door de minister van VWS benoemd. De raad adviseert de inspectieleiding over strategieontwikkeling, positiekeuze ten opzichte van andere partijen en hoofdlijnen van prioriteiten (meerjarenbeleidsplan en jaarlijks werkplan).

Haar opdracht bestaat uit drie onderdelen:

1. Het bevorderen en bewaken van de maatschappelijke verantwoording van de inspectie.

2. Het adviseren van de inspectieleiding over haar positionering en het bereiken van haar doelen.

3. Het vanuit maatschappelijk belang bewaken van de onafhankelijkheid van de inspectie.

De Raad van Advies van de IGZ bestaat uit:

- Prof. dr. T.E.D. (Tom) van der Grinten, emeritus hoogleraar Beleid en Organisatie met betrekking tot de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van der Grinten is benoemd als voorzitter van de Raad van Advies.

- Prof. Dr. N.A.M. (Niek) Urbanus, voormalig voorzitter Raad van Bestuur AMC, voorzitter Raad van Toezicht UvA en UMCU (bestuur/toezicht/academie, cure).

- Dr. M.J. (Marian) Kaljouw, voorzitter Vereniging van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) (verpleging/verzorging, care).

- Prof. Dr. J.P. (Johan) Mackenbach, hoogleraar maatschappelijke gezondheidszorg Erasmus Medisch centrum (volksgezondheid/wetenschap).
- H. (Hans) Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur De Friesland Zorgverzekeraar (zorgverzekeraars).

- A. (Atie) Schipaanboord, adjunct-directeur NPCF (patiënten/consumenten).

- Prof. Dr. P.L. (Pauline) Meurs, voorzitter ZonMW, hoogleraar Management & Organisatie van instellingen in de gezondheidszorg (openbaar bestuur/toezicht).

De Secretaris-Generaal van VWS heeft namens de minister van VWS de nieuwe leden van de Raad van Advies geïnstalleerd. Hij gaf uitdrukking aan de waardering van de bewindslieden voor het feit dat mensen met zo'n staat van dienst in de maatschappij zich willen inzetten voor de inspectie.

Vorige pagina
Print pagina

Direct naar

Rapporten 2007
Recent aangepast
Recente instellingsrapporten
Verscherpt toezicht
Eenduidig toezicht

IGZ Loket

Telefoon
088 - 1205000 (lokaal tarief)
ma-vrij 9:00 - 17:00 uur

Fax: 088 - 1205001

Email: loket@igz.nl

Adres
Postbus 2680
3500 GR Utrecht