Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

COMPOSITIE-seminar 'Kennismanagement, uw concurrentievoordeel' Binnen maritieme sector toenemend belang van opleiden en kennisopslag

Rotterdam, 25 september 2007

Vereniging Holland Marine Equipment (HME) organiseert op donderdagochtend 11 oktober 2007 in Nieuwegein een COMPOSITIE-seminar over kennismanagement binnen de maritieme sector. Gedurende dit seminar wordt ingegaan op het toenemende belang van opleiden en kennisopslag binnen de sector.

Naast instrument voor betere functie-uitoefening wordt opleiden steeds vaker ingezet om commitment van de medewerker te stimuleren met als doel medewerkers vast te houden. Tenslotte hechten steeds meer bedrijven aan een efficiënte en effectieve opslag van kennis.

Dat bovengenoemde vorm van kennismanagement leidt tot concurrentievoordeel wordt in het seminar uiteengezet aan de hand van aansprekende voorbeelden. Ingegaan wordt op de in's en out's van kennisopbouw en 'zwevende' kennis. Deze kennis is vaak slechts in de hoofden van enkele mensen aanwezig. Vooral in een kennisintensieve sector als de maritieme is dit vaak het geval. U kunt zich de problemen voorstellen als deze personen bijvoorbeeld ziek worden of met pensioen gaan; Een actueel punt omdat veel medewerkers de komende jaren uitstromen in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

In het seminar worden de aanwezigen na de eerste presentaties verdeeld in enkele kleine groepen om onder begeleiding van een trainer een opdracht uit te voeren. De uitkomsten worden achtereenvolgens gepresenteerd zodat over en weer van elkaar kan worden geleerd.

De laatste spreker is afkomstig uit de branche en zal een koppeling maken tussen kennisopbouw en -opslag. De ochtend zal worden afgesloten met een groepsdiscussie.

Medewerking aan deze dag wordt verleend door Caspar Verhees (directeur bureau Feedback Training & Consulting) samen met enkele van zijn trainers, Corné Baatenburg-de Jong (partner strategisch opleidingsadviesbureau Brainnovation) en Rob van Leeuwen (informatieregisseur Merwede Shipyard BV).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Adriaan Krans, manager opleidingen (T: (010) 44 44 333 of E: jk@hme.nl). Tevens kunt u terecht onder 'Activiteiten' op www.hme.nl, waar u zich ook direct kunt inschrijven.

EINDE PERSBERICHT