Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech voert bestuurlijke wijzigingen door met oog op verdere groei

Huidige CEO wordt bestuursvoorzitter, huidige CFO/COO neemt roer over

Hoofddorp, 25 september 2007 - QlikTech, het snelst groeiende BI-softwarebedrijf ter wereld, maakt bekend dat Måns Hultman, sinds 2000 CEO van QlikTech, per 1 oktober 2007 de functie van bestuursvoorzitter krijgt en Lars Björk, de huidige CFO en COO van het bedrijf, op genoemde datum de nieuwe CEO wordt. Hierdoor kan Hultman zich concentreren op het uitwerken van de strategie en visie van QlikTech, terwijl Björk de taak heeft het bedrijf naar een (nog) hoger plan te tillen.

Hultman heeft meer dan zeven jaar leiding gegeven aan QlikTech. Met veel succes. Onder zijn 'bewind' groeide de omzet van het bedrijf met jaarlijks 49 procent (CAGR: samengesteld jaarlijks groeipercentage) en het aantal klanten van enkele tientallen tot 6.125 in 76 landen vandaag de dag. QlikTech is momenteel actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië en telt ruim vijfhonderd partners verspreid over de hele wereld. Onder andere Deloitte Fast 50, Gartner, Red Herring, Sand Hill Group roemen de stormachtige groei en het innovatieve vermogen van dé runner-up in de BI-business.

"Wereldwijd mag QlikTech zich verheugen in een snelle en brede marktacceptatie, of het nu gaat om het aantal implementaties of om het aantal samenwerkingsverbanden en lovende analistencommentaren," zegt Hultman. "Wij hebben ons ontwikkeld van de 'luis in de pels' van de markt tot de wereldwijde 'blikvanger' die we nu zijn. Lars Björk heeft een essentiële bijdrage geleverd aan ons succes, en dat maakt hem bij uitstek geschikt om de ambities van QlikTech te realiseren." Hultman - woonachtig in het Zweedse Lund, waar QlikTech werd opgericht en de R&D-activiteiten van het bedrijf nog steeds zijn ondergebracht - blijft zich richten op de verwezenlijking van zowel de bedrijfsstrategie als de bedrijfsvisie: 'simplifying analysis for everyone'.

Björk, die eveneens in 2000 toetrad tot het managementteam van QlikTech, bekleedt nu nog de functies van CFO en COO. Björks standplaats is Philadelphia (VS), waar QlikTech in 2005 zijn hoofdkantoor vestigde ter onderstreping van zijn streven om uit te groeien tot een belangrijke speler in de mondiale software-industrie. "QlikTech, dat zich geprofileerd heeft als marktleider op het gebied van de 'next generation' BI-oplossingen, zal zijn positie als softwareleverancier de komende vijf jaar verder versterken," aldus Björk. "In dat tijdsbestek willen we substantieel groeien, enerzijds door nieuwe klanten en partners te overtuigen van de kracht en het gebruiksgemak van QlikView, anderzijds door de relaties met bestaande klanten en partners te intensiveren."

GARTNER WEBSEMINAR

INTRODUCTIE QLIKVIEW

QLIKVIEW GRATIS TRIAL

PERSARCHIEF

Over QlikTech

QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 276.000 gebruikers bij 6.125 klanten in 76 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten in het boekjaar 2006 met 80% en in het boekjaar 2007 met 96% zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.



Ingezonden persbericht