Fred Butter alternate Korchak in musical Tarzan

25/09/2007 15:54



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 25 september 2007

FRED BUTTER ALTERNATE KORCHAK IN MUSICAL TARZAN

Fred Butter wordt de alternate van Jeroen Phaff voor de rol van Korchak, stamleider van de gorillakolonie, in de musical Tarzan. Op de dagen dat Jeroen niet speelt zal Fred de rol van Korchak vertolken. Fred is op dit moment druk met repetities en de voorbereidingen voor zijn nieuwe rol.

Fred Butter speelde eerder rollen in de musicals Amerika, Amerika, Evenaar en Barnum en brak internationaal door met de rol van Rum Tum Tugger in de musical Cats. Daarna volgden hoofdrollen in de musicals Sweet Charity, La Cage Aux Folles, Singin' In The Rain, Larry, Irma La Douce en MAMMA MIA!. Ook was hij te zien in een zelfgeschreven theaterprogramma ter behoeve van De Zonnebloem en in het toneelstuk Op Blote Voeten in het Park.Tevens voert hij regelmatig de regie bij tekenfilmseries als Pokémon en Yin Yang Yo en heeft hij reeds aan vele karakters zijn stem geleend. Sinds 2006 is Fred eigenaar en creatief directeur van de Fred Butter Soundstudio, waar onder andere de nasynchronisatie plaatsvindt van alle Jetix tekenfilmseries. Fred is door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond onderscheiden met De Gouden Notenkraker.

Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht. Tarzan is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. 14.30 uur & zo. 14.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.musicals.nl





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/