Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gezellig feest in Oud-Charlois

Afgelopen weekend was het feest in Oud-Charlois!. Het Karel de Stouteplein was drie dagen lang omgetoverd tot een bruisend plein met een bijzonder afwisselend programma en activiteiten voor jong en oud. Het feest trok een heel divers publiek, echt een doorsnee van de wijk.

Op zaterdag opende dagelijks bestuurder Lionel Martijn het programma van de Wijkdag Op vrijdag was een speciale scholendag, voor leerlingen van de basisscholen, terwijl s avonds senioren uit de wijk werden getrakteerd op een concert van de PTT harmonie en duo Free- Lance; met ongeveer vijftig bezoekers een heel gezellig en knus concert.

Lionel Martijn opende de wijkdag van het feest op zaterdag 22 september (foto). Gestart werd met de voorleeswedstrijd voor kinderen van de basisscholen, die hun eigen verhalen voorlazen. Later op de dag waren er nog allerlei andere activiteiten, zoals spelletjes, knutselen, rap workshop, breakdance workshop. Kinderen konden voetballen in de pannakooi en levensecht sumoworstelen in grote sumopakken. Gedurende de hele middag was het steeds gezellig, niet overdreven druk, maar wel de hele dag door aardig wat mensen op het terrein.

De kinderactiviteiten liepen s avonds naadloos over in muzikale optredens van drie swingende bands. Ook toen bleef het feest goed bezocht.

Wereldcircus

Belangrijk onderdeel van het feestprogramma was het Wereldcircus, een middagvullend festivalprogramma met een wervelende mix van wereldmuziek, verhaal, dans, trapezewerk, clowns- en acrobatiektheater. Bij beide voorstellingen zat de hele tent helemaal vol.

Feest in Oud-Charlois! was een initiatief van de deelgemeente Charlois, met als doel de gezelligheid in en de aantrekkelijkheid van de wijk Oud-Charlois te vergroten Feest in Oud-Charlois! is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de organisaties deelgemeente Charlois, Bibliotheek, Rotterdams Volkstheater, Stichting Charlois Welzijn, de Nieuwe Unie en werkgroep Oud-Charlois.