Gemeente Tilburg

25-9-2007
Hugo Backx brengt wijkbezoek aan Zorgvlied
Fietstocht door wijk en gesprek met wijkvereniging

Wijkwethouder 'West' Hugo Backx brengt aanstaande donderdag een bezoek aan de wijk Zorgvlied. Vanaf 13.00 uur gaat Backx op de fiets door de wijk en vanaf 14.00 uur gaat hij in gesprek met de wijkvereniging Zorgvlied. "We zullen het onder andere hebben over de activiteiten die de wijkvereniging onderneemt om de wijk ouderenproof te maken", aldus Backx. "De wijk Zorgvlied vergrijst, tien procent van de inwoners is ouder dan 75 jaar. Deze mensen wonen nog zelfstandig in de wijk. De wijkvereniging in Zorgvlied is erg actief om hen daarin te ondersteunen. Verder zullen we het hebben over buurtpreventie, de activiteiten die buurtbewoners samen met de politie organiseren om overlast en inbraken te voorkomen en hoe de gemeente daarin kan ondersteunen."

Fietstocht
Alvorens met de wijkvereniging in gesprek te gaan, zal wethouder Backx eerst een fietstocht maken door de wijk, vanaf 13.00 uur. De route gaat langs de speeltuin die is aangelegd in de Van Limburg Stirumlaan. "Zowel de plek als de speeltoestellen die er staan, zijn door de kinderen uit de buurt bepaald", verklaart Backx de plek op de route. Aan de Van Limburg Stirumlaan wordt ook een jongerenontmoetingsplek bezocht die onlangs door jongeren helemaal is opgeknapt.

Zorgvlied
De wijk Zorgvlied heeft bijna 4.000 inwoners. 19% van de inwoners van Zorgvlied is van niet-westers allochtone afkomst. In het zuidelijk deel, ten zuiden van het Burgemeester van de Mortelplein staan de meeste sociale huurwoningen. De Christoffelschool ligt midden in de wijk en heeft zowel kinderen uit het noordelijk als uit het zuidelijk deel.