Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 25 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-09-2007 o Met: afperser aangehouden, politie zoekt vreemde man en dure kerstkaarten.

Afperser aangehouden

Zaandam, maandag 24 september 2007, 21:27 uur.

De politie heeft na een diepgaand onderzoek een 26-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van afpersing. De man zou foto's van een computer op een schijfje hebben gekopieerd. Vervolgens zou hij foto's naar de Zaandamse eigenaresse van de computer hebben gestuurd en een brief waarin gedreigd werd met publicatie als niet een geldbedrag zou worden betaald. Ook moest de vrouw per e-mail en later via MSN contact met de afperser opnemen. De vrouw schakelde de politie in die na inzet van diverse gespecialiseerde recherchediensten de verdachte kon identificeren en vervolgens observeren. Tijdens een 'chat' contact met zijn slachtoffer werd de man door een aanhoudingseenheid in een woning in Zaandam aangehouden en vervolgens ingesloten en in verzekering gesteld. Vrijdag zal de man worden voorgeleid bij de rechter commissaris.

Politie zoekt vreemde man

Koog aan de Zaan, zondag 23 september 2007, 15.30 uur.

De politie is op zoek naar een 'vreemde' man die kinderen zou hebben aangesproken op de Stuiverakker. Een 8-jarige meisje fietste zondagmiddag op verzoek van de man met hem mee waarbij hij haar meenam in een bosje bij een speelterreintje aan de Sijbrandakker. Het meisje omschreef de man als een wat oudere man die kaal was of heel kort haar had. Hij droeg een petje van spijkerstof, een donkerblauw of zwart T-shirt en een spijkerbroek. De fiets was mogelijk een opa- of opoefiets. De man had om de rechter bovenarm een wit verband waar een stukje van een tatoeage onderuit kwam. De afdeling zedenzaken verzoekt eventuele getuigen die de man menen te herkennen contact op te nemen via 0900-8844.

Stalker aangehouden

Wormerveer, dinsdag 25 september 2007, 06:05 uur.

De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Wormerveer aangehouden als verdachte van stalking. De man zou zijn ex-vriendin uit Purmerend herhaaldelijk hebben lastiggevallen met sms-berichten. Al eerder was de man aangehouden geweest wegens mishandeling van de vrouw. De rechter-commissaris stelde de man naar aanleiding van de mishandeling in geschorste bewaring onder voorwaarde. Dat wil zeggen dat de man zich vrij kon bewegen zolang hij maar geen contact zocht met de ex-vriendin uit Purmerend. Omdat de man dat toch deed is hij op bevel van de officier van justitie aangehouden en in bewaring gesteld.

Sluipverkeer

Wijdewormer, dinsdag 25 september 2007, 11:12 uur.

De politie heeft bij een controle op sluipverkeer op de Noorderweg 48 kentekens genoteerd van voertuigen die het inrijverbod tijdens de spitsuren negeerden. Drie hadden ontheffing en vijf waren afkomstig uit Wijdewormer maar hadden geen ontheffing. De eigenaren van de voertuigen die in overtreding waren krijgen de rekening van 75 euro toegestuurd.

Dure kerstkaarten

Westzaan, dinsdag 25 september 2007, 11:09 uur.

In een bejaardenhuis aan de Lambert Meliszstraat heeft een 68-jarige vrouw uit Alkmaar aan bewoners soms voor flinke bedragen kerstkaarten verkocht. Met name aan enkele bewoners met een slecht geheugen werden kaarten voor bedragen tot 50 euro verkocht. De vrouw bleek voorzien van een vergunning van de gemeente om met wenskaarten te venten. Zij vertelde dat zij zich drie maal per week door haar man bij een bejaardenhuis liet afzetten en dat zij zich nooit eerder 'had vergist'. Het geld werd na bemiddeling door een politieman aan de mensen teruggegeven. De vrouw werd te kennen gegeven dat zij niet meer welkom is in het bejaardenhuis. De gemeente zal verzocht worden geen vergunning meer aan de vrouw af te geven.

Auto botst op taxibusje

Westzaan, dinsdag 25 september 2007, 11:20 uur.

De politie heeft een aanrijding opgenomen waarbij een 78-jarige automobilist uit Baarn gewond raakte toen hij achterop een taxibusje reed. De 58-jarige taxichauffeur uit Lutjebroek reed uit de richting Krommenie over de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in de richting van de watertoren. Hij stopte voor het verkeerslicht bij de Coentunnelweg dat op oranje sprong. De man uit Baarn had dit te laat in de gaten en reed tegen het busje. Door de aanrijding kon hij zich niet bewegen en hij werd samen met zijn vrouw met hulp van de brandweer uit de auto gehaald en met twee ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Laatst gewijzigd 25-09-2007 15:53 | © Politie Zaanstreek-Waterland |