Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (25/9)

OOSTERHOUT NB, 25 september 2007

Politie ruimt drie hennepkwekerijen

OOSTERHOUT: De politie van het district Oosterhout heeft vandaag op drie plaatsen in het district hennepkwekerijen ontmanteld.

WERKENDAM: De politie heeft vanmorgen in een woning aan de Langesteeg een hennepkwekerij geruimd. In de woning werden 40 planten aangetroffen. Ook stond er twee planten buiten. De 29-jarige bewoonster werd als verdachte gehoord.

WAARDHUIZEN: In een woning aan de Waardhuizenseweg is eveneens een hennepplantage aangetroffen. In een slaapkamer stonden 142 planten. In een andere slaapkamer werd een kwekerij opgebouwd, bovendien stonden er 150 stekken. De stroom werd buiten de meter om afgetapt.

WIJK EN AALBURG: In de tuin van een woning aan de Maasdijk werden 21 grote vrijwel oogstrijpe planten aangetroffen.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in veel gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt. Bij het ontrollen van de wietplantages wordt vooraf gekeken naar de binnengekomen tips, die bij de politie en Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn binnen gekomen. Deze informatie wordt gecombineerd met eigen recherche onderzoek, informatie van de partners zoals Essent en woningcoöperaties en andere waarnemingen zoals stankoverlast, extreem stroomverbruik en warmtemetingen. Een combinatie van genoemde factoren leidt veelal tot een onderzoek in de woning, schuur, loods of bedrijfspand.

APK al ruim een jaar verlopen

ALMKERK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Doornseweg een 23-jarige man uit Almkerk staande gehouden die in een personenauto reed waarvan de APK-keuring op 23 augustus 2006 vervallen was. Bij nader onderzoek bleek dat het CBR ook zijn rijbewijs had ingevorderd omdat hij het cursusgeld van 664 euro voor de training Educatieve Maatregel Alcohol niet had betaald.

Politie onderzoekt diefstallen vanaf begraafplaats

OOSTERHOUT: Vandaag hebben bij de politie twee mensen aangifte gedaan van diefstal van bloemstukken vanaf de begraafplaats aan de Veerseweg. Vorige week kwam ook al een dergelijke melding binnen. De politie onderzoekt de diefstallen.

Een 64-jarige vrouw uit Oosterhout heeft vandaag aangifte gedaan van de diefstal van een wit zijden langwerpig bloemstuk, met één aronskelk, één orchidee en witte rozen. Het bloemstuk was tussen dinsdag 11 september 16.30 uur en maandag 17 september 12.30 uur gestolen vanaf de begraafplaats aan de Veerseweg. De vrouw had het bloemstuk tegen de grote boom naast het strooiveld gelegd en met een ijzeren pin in de grond gezet.

Ook een 71-jarige vrouw uit Oosterhout deed vandaag aangifte van diefstal. Zij verklaarde dat een bloemstuk in een ovale vorm bestaande uit roze rozen van het graf van haar man was gestolen. Ze had de diefstal op vrijdag 21 september jl. ontdekt. Ze deed aangifte vanwege de emotionele waarde die voor haar onbetaalbaar is.

Op 21 september jl. meldde een andere vrouw uit Oosterhout al dat van het graf van haar man twee boeketten bestaande uit rozen waren gestolen.

De wijkagent stelt een nader onderzoek in en roept eventuele getuigen van de diefstallen zich op te melden en contact op te nemen met de politie Oosterhout via 0900-8844.

Roemeen gearresteerd na verduistering auto

WAALWIJK: De politie heeft gisteren in een hotel een 22-jarige Roemeen aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verduisteren van een auto. De politie trof op de parkeerplaats van het hotel een Seat Ibiza aan. Bij controle bleek dat de auto op 17 september 2007 op Schiphol voor twee dagen gehuurd was. Het voertuig was door de huurder niet meer terug gebracht. De verdachte die via een tolk werd gehoord, verklaarde dat hij in de veronderstelling verkeerde dat een vriend het huurcontract had verlengd. Hij verklaarde achteraf gezien daarin wel erg naïef te zijn geweest.

Verkeersongeval, twee bestuurders gewond

WERKENDAM / HANK: Vanmorgen heeft omstreeks 08.20 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de kruising Jachtlaan.

Een 52-jarige man uit Hank reed met zijn personenauto ver de Jachtlaan komende uit de richting van Hank. Hij verleende op de kruising van deze straat met de Provincialeweg 283 geen voorrang aan de voor hem van links komende vrachtauto met oplegger, bestuurd door een 33-jarige man uit Gameren. Beide bestuurders raakten gewond en werden met een ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De bestuurder uit Gameren had gekneusde ribben, de bestuurder uit Hank brak een sleutelbeen.

Politie onderzoekt huiselijk geweld

MADE: De politie heeft gisteravond met toestemming van de officier van justitie een man uit Made aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn echtgenote, een 51-jarige vrouw deed gisteren aangifte,

Zij verklaarde dat zij twee weken geleden door haar man mishandeld was. Hij had haar tijdens een woordenwisseling een harde klap tegen haar achterhoofd gegeven. Ook had hij met zijn beide handen haar linkeronderarm gepakt en daar forse kracht op uitgeoefend. Verder had hij een maand geleden hun zoon geslagen. Na alles goed overdacht te hebben besloot ze gisteren aangifte te doen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Arbeidsongeval bij Oosterhouts bedrijf

OOSTERHOUT: Bij een arbeidsongeval bij een bedrijf aan de Gooikensdam is vanmorgen een 54-jarige man uit Ridderkerk gewond geraakt. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer al met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda werd vervoerd. Volgens een collega was het slachtoffer bezig met het afdekken met zeil van staalplaten die op zijn oplegger lagen. Hij was daarbij door nog onbekende oorzaak van de oplegger gevallen en daarbij ongelukkig terecht gekomen. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn bekken had gebroken en dat hij geopereerd moest worden. De politie heeft de Arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogte gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk