Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondergronds Amsterdam vijf dagen lang te beleven via internet

Amsterdam, 25 september 2007 - Van 26 tot en met 30 september maakt Internetprovider InterNLnet het Amsterdam Underground Festival zichtbaar en hoorbaar voor iedereen via internet. Tijdens het festival waarbij vier ondergrondse locaties rond het Centraal Station Amsterdam voor het eerst en éénmalig hun deuren openen, kan iedereen via www.amsterdamundergroundfestival.nl getuige zijn van het brede aanbod van dans, theater, film, muziek en kunst.

In samenwerking met Amsterdam Underground, Ondergrond TV en de Auditieve Dienst zorgt InterNLnet ervoor dat ook niet-bezoekers kunnen genieten van live radio-uitzendingen vanaf het festivalterrein en videoreportages van Ondergrond TV.

Alle uitzendingen kunnen in hoge kwaliteit worden beluisterd en bekeken dankzij een high speed draadloze verbinding vanaf het glasvezelnetwerk Amsterdam. Andries Mijnhardt, Algemeen Directeur van InterNLnet: "Dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk in Amsterdam is het nu mogelijk dit soort festivals via internet te ontsluiten en optimaal te beleven. Als één van de eerste glasvezelinternetproviders van Amsterdam, draagt InterNLnet daar natuurlijk graag aan bij."

Het Amsterdam Underground Festival is een vijfdaagse zoektocht onder Amsterdam waarbij vier ondergrondse locaties voor het eerst en éénmalig hun deuren openen. Jaarlijks onderneemt de organisatie van het Amsterdam Underground Festival een nieuwe zoektocht om eenmalig ondergrondse ruimtes te ontsluiten. Het festival speelt zich dit jaar af rondom het Centraal Station, onder meer in een tunnel, een brugkelder en een deel van de Noord/Zuidlijn. Zie voor meer informatie over het festival en de locaties: www.amsterdamundergroundfestival.nl.

Glasvezelinternet vormt een van de belangrijkste activiteiten van InterNLnet. InterNLnet was als een van de eerste internetproviders actief op het netwerk van Glasvezel Net Amsterdam. Onder de naam Flits Thuis Glasvezelinternet levert de internetprovider glasvezelinternet in de stadsdelen Zeeburg, Oost Watergraafsmeer en Osdorp.

Over InterNLnet
InterNLnet, opgericht in 1995, is een trendsettende, landelijk opererende Internet Service Provider met een brede portfolio internetdiensten voor de zakelijke en consumentenmarkt. Als technisch georiënteerde ISP heeft InterNLnet een focus op het ontwikkelen, inrichten en beheren van geavanceerde internetdiensten van het hoogste kwaliteitsniveau. InterNLnet is onderdeel van BBned NV uit Hoofddorp. Zie voor meer informatie www.InterNL.net.