Time : 16:25:00
Date : 25 September 2007
Sender Name: Emakina

(Euronext Brussel) - Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop BRUSSEL, 25 SEPTEMBER 2007 - Emakina Group publiceert vandaag de resultaten voor het eerste semester van 2007. Dankzij de sterke groei van de verkoop en de recente overnames, positioneert Emakina zich voortaan als het grootste interactieve bureau op de Belgische markt.

Voor het eerste semester van 2007, registreerde Emakina Group (Euronext Brussel : ALEMK) een totaal verkoopcijfer van 6.129.173 EUR, tegenover 4.089.339 EUR gedurende het eerste semester van 2006. Dit betekent een stijging van 50% (+ 32% met ongewijzigde perimeter). Deze voortreffelijke cijfers zijn voornamelijk te wijten aan het verwerven van nieuwe klanten, alsook aan het uitbreiden van de vraag van de bestaande klanten. Van haar kant bedraagt de operationele winst voor afschrijving (EBITDA) 665.966 EUR, hetzij 11% van het zakencijfer. De operationele marge bereikt 523.720 EUR, hetzij 9% van het zakencijfer. De nettowinst voor afschrijving van de goodwill bedraagt 279.515 EUR, hetzij 5% van het zakencijfer.

Deze resultaten moeten gezien worden binnen het perspectief van de creatie en de structurering van de groep met 4 nieuwe filialen, een intensieve recrutering en versterking van het managementteam. Op vandaag telt de Emakina Group meer dan 200 medewerkers.

Sterke punten van het eerste semester

Dit eerste semester werd gekenmerkt door de aankondiging van vier overnames die elk een toegevoegde waarde betekenden voor de Emakina Group : Design is Dead (aangekondigd in januari en afgesloten in maart), SunTzu (aangekondigd en afgesloten in april), groupe Reflect (aangekondigd in mei en afgesloten in juni) en The Reference (aangekondigd in juni en afgesloten in augustus). De bijdrage van Design is Dead, SunTzu en groupe Reflect tot het geconsolideerde zakencijfer van het eerste semester van 2007 bedraagt 0,7 miljoen EUR. The Reference zal het geconsolideerde zakencijfer beïnvloeden vanaf het tweede semester van 2007. Bij deze vier operaties moet de overname van de firma B. On The Net in april 2006 toegevoegd worden.

Versterkt door deze vijf complementaire filialen, geniet Emakina Group voortaan van de voordelen van een europees net van interactieve bureaus, vertegenwoordigd in 3 verschillende landen (België, Nederland en Frankrijk). De integratie van deze firma's betekent een grote uitdaging, waarvoor het management belangrijke inspanningen heeft geïnvesteerd sinds begin dit jaar. Doelstellingen : synergie scheppen, de samenwerking stimuleren i.v.m. de prospectie en de bestaande klanten en, uiteindelijk, komen tot een gezamenlijke bedrijfscultuur in al onze filialen.

Gedurende dit eerste semester van 2007 bleef de vraag van de markt behouden, wat ons toegelaten heeft meerdere innoverende projecten te realiseren, zoals Join2Grow (sociaal netwerk dat wij ontwikkeld hebben voor Fortis) of nog Emocion TV (online user-generated televisienet ten bate van Seat). Andere klanten hebben Emakina gekozen als partner, om hun aanwezigheid in de nieuwe media te verzekeren of uit te breiden : EVS, Pias, Flammarion, Casterman, StoraEnso, Knauf Insulation, SCA Packaging...

Om te besluiten : wij hebben een vijftiental nieuwe medewerkers aangeworven, bovenop het personeel, verbonden aan de overnames, om efficiënt te beantwoorden aan de noden van onze klanten en om ons managementteam te verrijken (met name door de indiensttreding van een Chief Financial Officer).

Perspectieven van nu tot eind dit jaar

Dankzij de verwezenlijkte overnames gedurende dit eerste semester en een sterke interne groei, rekenen wij op een zakencijfer van 15 miljoen EUR voor het boekjaar 2007 ten opzichte van 8,4 miljoen EUR voor het boekjaar 2006. Overigens zetten wij ons integratiebeleid verder, om de synergie tussen elk van onze entiteiten van de Emakina Group te ontwikkelen.Wij ontplooien met name een commercieel platform en een gemeenschappelijk beheer van de projecten voor het geheel van de groep. De financiële integratie van de verschillende filialen wordt ook voortgezet met behulp van een nieuw systeem van verslaggeving en analyse.

Rekening houdend met de nieuwe overnames, waarvan de invloed op het zakencijfer zich volledig zal laten voelen in het tweede semester van 2007, voorzien wij een behoud van de ratio EBITDA/geconsolideerd zakencijfer voor de tweede helft van 2007 aan 11%. Rapport van de commissaris

Wij hebben de boekhoudkundige gegevens vergeleken,vermeld in het semestrieel verslag van de Emakina Group SA, met de situatie van activa en passiva en de rekening van de geconsolideerde resultaten, afgesloten op 30 juni 2007. Het totaal van de balans beloopt 14.510.243 EUR en de resultaatrekening vertoont een netto winstsaldo van 107.358 EUR (aandeel van de groep). Wij bevestigen dat deze boekhoudkundige gegevens geen betekenisvolle tegenstellingen vertonen ten opzichte van de tussentijdse geconsolideerde rekeningen.

Wij hebben een verslag opgemaakt van een beperkt nazicht met betrekking tot deze tussentijdse geconsolideerde rekeningen, waarin wij verklaren dat, op basis van ons beperkt nazicht, geen enkel element aan het licht kwam dat zou inhouden dat deze tussentijdse geconsolideerde rekeningen niet zijn opgesteld, conform de wettelijke en reglementaire beschikkingen, toepasselijk in België.

Ernst & Young Bedrijfsrevisoren SCC
Commissaris

Vertegenwoordigd door Eric Golenvaux
Vennoot

De kerncijfers van Emakina Group voor het eerste semester zijn beschikbaar op www.emakina.com

Meer informatie?

Denis Steisel
Chief Executive Officer
Tel: 02/400 40 75
E-mail: dst@emakina.com

Olivier De Doncker
Communication Manager
Tel: 02/400 40 21
Mobile : 0473/96 93 37
E-mail: press@emakina.com

Over Emakina Group
Emakina Group is een Europees net van interactieve bureaus die hun klanten helpen om het Internet te integreren in het geheel van hun activiteiten. De groep Emakina heeft een waaier van diensten ontwikkeld rond zijn vier volgende kernactiviteiten : adviesverlening, interactieve marketing, informatieve websites en transactionele e-commerce sites. Dankzij een sterk team van meer dan 200 medewerkers, vormt Emakina het grootste interactieve bureau In België. Emakina staat sinds 7 juli 2006 genoteerd op Alternext van Euronext Brussel (mnemo : ALEMK).

Toestand op 24 september 2007


- Koers : 12.70 EUR

- Evolutie : + 48.5% sinds de toelating op Alternext in juli 2006
- Kapitalisatie : 43.629.692 MEUR

- Aantal aandelen : 3.435.409