Ralph Pans presenteert actieplan en wil referendum Utrecht openbreken

25/09/2007 16:33



&Samhoud Nederland B.V.



Persbericht
Dinsdag 25 september 2007

Ralph Pans presenteert actieplan en wil referendum openbreken

Burgemeesterskandidaat bij het burgemeestersreferendum in Utrecht Ralph Pans heeft vandaag zijn actieplan voor Utrecht gepresenteerd. Het actieplan is het resultaat van de vele gesprekken die hij de afgelopen tijd met veel Utrechters gevoerd heeft.

Actieplan voor Utrecht
Pans wil een betrokken en daadkrachtig burgemeester van Utrecht zijn, een burgervader met lef die zich concentreert op een veiliger, daadkrachtiger en dienstbaarder Utrecht, met een betere verkeerssituatie, groener en gezonder, economisch sterker, socialer en trotser. Zijn ambitie is dat over vijf jaar 75% van de Utrechters trots is op hun stad omdat dan:
- Utrecht veiliger is geworden en de huidige problemen in Overvecht, Kanaleneiland en het stationsgebied zijn opgelost;
- Utrecht van de Nederlandse grote steden de beste dienstverlening voor burgers en bedrijven heeft;
- Utrecht koploper is op het gebied van economische ontwikkeling, duurzaamheid en leefbaarheid;
- Utrecht het meest innovatieve verkeersconcept van Nederland heeft;
- Utrecht de cultuurstad van Nederland met internationale allure is.

Referendum openbreken
In de gesprekken bleek bij veel Utrechters onrust te bestaan over het feit dat zij bij het referendum de keuze krijgen uit twee kandidaten van één partij. Dit is voor Pans aanleiding geweest het bureau Intomart Gfk te vragen een representatief onderzoek onder Utrechters uit te laten voeren naar de vraag of de procedure voor het referendum moet worden opengebroken om te bewerkstelligen dat kandidaten uit meerdere partijen mee kunnen doen of dat het referendum gewoon door moet gaan zoals het nu is opgezet. De uitslag: 68% is voor openbreken, 21% wil dat de procedure doorgaat zoals nu, 11% weet het niet. Deze cijfers zijn voor Pans aanleiding te vragen om openbreking van het referendum zodat uiteindelijk over kandidaten gestemd kan worden uit meer dan één partij. Pans zal ook dan kandidaat willen zijn teneinde zijn Actieplan voor Utrecht uit te kunnen voeren

Einde bericht





http://www.ralphpansburgemeestervanutrecht.nl