Ingezonden persbericht


Op Kanaleneiland blijkt dat 'Methode-Wolfsen' werkt

Kandidaat-burgemeester Aleid Wolfsen gaat als hem iets niet zint erop af. Hij gaat in gesprek met bewoners, laat zich informeren en zorgt vervolgens dat het geregeld wordt. "Zo wil ik te werk gaan als ik burgemeester van Utrecht word," aldus Wolfsen. Dat de 'methode-Wolfsen' werkt, bleek de afgelopen dagen op Kanaleneiland, waar door de bemoeienis van Wolfsen ouderen in een seniorenflat binnen afzienbare tijd niet langer gehinderd worden door daar geplaatste hekken.

Op Kanaleneiland zijn rond de seniorenflat aan De Gasparilaan ijzeren hekken geplaatst, die drie doorgangen versperren. De hekken zijn met het oog op het verbeteren van de veiligheid geplaatst. Deze plaatsing ging gepaard met een hoop miscommunicatie tussen bewoners en gemeente waardoor er grote onvrede was ontstaan. De bewoners zijn het met de plaatsing van de hekken eens, maar ergeren zich aan het feit dat ze door de plaatsing van de hekken nu een heel eind moeten omlopen naar bus, tram en winkelcentrum. In dagblad De Pers werd hier afgelopen vrijdag aandacht aan besteed. De voorzitter van de bewonersraad, de heer Wolffers, zei: "De kandidaat-burgemeesters, die hadden hier moeten staan."

Aleid Wolfsen heeft de handschoen meteen opgepakt. Op zaterdag heeft hij een bezoek gebracht aan de seniorenflat en is bij de heer Wolffers thuis geweest. Wolfsen: "Ik heb vervolgens wethouder Marka Spit opgebeld. Ik heb haar gevraagd om met mij samen te gaan kijken. Dat hebben we zondag gedaan. Door de situatie ter plekke te bekijken, was ook zij overtuigd om een oplossing voor de ouderen te verzinnen. Gisteravond is tijdens de vergadering van de bewonersraad bekend geworden dat die oplossing er op zeer korte termijn komt."

"De bewoners hebben mij laten weten dat zij nu tevreden zijn. Daar gaat het om. Als ik burgemeester word, is zo'n probleem binnen een dag opgelost," aldus Wolfsen. Vaak blijkt dat verschillende instanties die in een wijk aan het werk zijn langs elkaar heen werken. Wolfsen: "Ik zie het als mijn opdracht om als ik burgemeester ben er bovenop te zitten en de coördinatie stevig ter hand te nemen."

Meer informatie:

Ruben Zandvliet
Voorlichter Aleid Wolfsen
burgemeesterskandidaat Utrecht
0620095982