Gemeente Hoorn


Postuum bronzen legpenning voor de heer T. Ploeger

25 september 2007 - Op dinsdag 25 september heeft wethouder wijkzaken mevrouw C. van Weel-Niesten de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de nabestaanden van de heer Ton Ploeger. De heer Ploeger is op 19 september overleden aan de gevolgen van een ziekte.

Het gemeentebestuur wilde de legpenning al eerder dit jaar aan de heer Ploeger uitreiken. Zijn ziekte stak daar echter een stokje voor. De nabestaanden van de heer Ploeger hebben de onderscheiding nu in ontvangst mogen nemen als blijk van waardering voor de enorme inzet van de heer Ploeger voor de leefbaarheid in de wijk Grote Waal.

Overleg Leefbaarheid Grote Waal In 1996 kwam de heer Ploeger als vertegenwoordiger van een huurdersvereniging terecht in het Overleg Leefbaarheid Grote Waal. Door middel van dit overleg - waarbij ook politici, medewerkers van de gemeente, de politie en Intermaris Hoeksteen aanwezig zijn zetten bewoners zich in voor een beter leefklimaat en een betere woonomgeving. De heer Ploeger was voorzitter van dit overleg. Hij was het aanspreekpunt voor wijkbewoners, gemeente, politici. Gedurende ruim 10 jaar heeft de heer Ploeger zich op zeer bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor de Hoornse samenleving en in het bijzonder voor de wijk Grote Waal.