Dexia Bank


en in Montevideo

Dexia vestigt eenheden voor private banking in Monaco en in Montevideo

21/09/2007

De Dexia-groep heeft via Dexia Banque Internationale à Luxembourg SA en haar dochteronderneming Dexia Banque Privée (Suisse) bekendgemaakt dat zij kantoren in Monaco (Dexia Private Financial Services SAM) en in Montevideo (Dexia Private Financial Services SA) heeft geopend.

De twee entiteiten vormen een versterking van het internationale netwerk van private banking, dat zich richt op vermogende beleggers die op zoek zijn naar oplossingen op het gebied van vermogensbeheer en portefeuillebeheer, en deskundigheid op het vlak van financial engineering.

Binnen de Dexia-groep vormt "Dexia Private Banking" het competentiecentrum en operationeel platform voor de internationale ontplooiing van de private-bankingactiviteiten vanuit Luxemburg en Zwitserland. Private banking is één van de kernactiviteiten van de Dexia-groep, en met name van Dexia Banque Internationale à Luxembourg, die op dit vlak werkzaam is sinds haar oprichting in 1856. Het is een van de hoofdthema's van het metier van "Personal Financial Services". De aanwezigheid van Dexia bij het beheer van het vermogen van particuliere en institutionele beleggers vindt in de gehele wereld erkenning. De tegoeden van de private bank bedroegen medio 2007 meer dan 48 miljard euro.

Dexia Private Banking heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en beschikt momenteel over kantoren in Zwitserland, België, Denemarken en Spanje, op Jersey, in het Koninkrijk Bahrein, en nu dus ook in Monaco en Uruguay.

Dexia, Europese bankgroep, wereldmarktleider in de financiering van de overheidssector

De Dexia-groep ontstond in 1996 uit de alliantie van twee Europese eersterangsspelers in de financiering van de lagere overheden: Crédit local de France en Gemeentekrediet van België. Met een beurskapitalisatie van EUR 27,1 miljard op 30 juni 2007 behoort Dexia tot de top 15 van de grootste financiële instellingen van de eurozone. De Groep telt vandaag ongeveer 33.000 personeelsleden, verspreid over een dertigtal landen. Dexia geniet een van de beste kredietratings van de banksector. De ontwikkelingsstrategie van Dexia steunt op de twee pijlers van de Groep: universal banking in Europa en financiële dienstverlening aan de lokale overheidssector wereldwijd.