ROC Friese Poort


De week van het leren | 25-09-2007

Van zaterdag 22 tot en met zaterdag 29 september is de landelijke Week van het Leren. ROC Friese Poort organiseert deze week enkele activiteiten, die de aandacht willen vestigen op het leren van volwassenen.

24 september heeft de wethouder Onderwijs van de gemeente Noordoostpolder, de heer J. van der Est, de leerders van het jaar 2007 van de vestiging Emmeloord bekend gemaakt. Twee cursisten hebben dit jaar een bijzondere leerprestatie geleverd. Zij ontvangen van de wethouder een speciale leerder-van-het-jaar-trofee.

De leerders van het jaar 2007 zijn Mieke de Graaf en Balthazar Ndagijimana.

Mieke zit al een aantal jaar op de lees- en schrijfcursus. Ze is een trouwe cursist, die zelden verstek laat gaan. Ze moet er hard voor werken om de taal onder de knie te krijgen, maar het is een echte doorzetter. Op de cursusavonden heeft zij een positieve inbreng, ze heeft belangstelling voor anderen en bekijkt het leven meestal de van de positieve kant. Ook stimuleert ze anderen om te gaan leren. Balthazar Ndagijimana is in 2004 uit Rwanda als vluchteling naar Nederland gekomen. In Rwanda werkte hij als boekhouder bij een bank en bij de belastingdienst. Hij wil in Nederland ook graag weer aan het werk met zijn vak. Hij werkt aan zijn inburgering, volgt taallessen, doet de basiscursus boekhouden en volgt drie modules van de opleiding financieel medewerker. Dit cursusjaar start hij met de opleiding praktijkdiploma boekhouden en gaat hij stage lopen. Balthazar is tot leerder van het jaar gekozen, omdat hij zo hard werkt om zijn doel te bereiken en er veel voor over heeft.