Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

18 september 2007

Week van de Smaak:

Boeren en tuinders met tractor op bezoek bij basisscholen

Kinderen proeven het goud van het land

Op dinsdag 25 september rond 9.30 uur rijdt een biologische boer met zijn tractor het schoolplein op bij Basisschool de Vier Heemskinderen in Deursen (bij Oss). Theo van Schaijk van biologisch veebedrijf Duurendseind komt speciaal om de kinderen het goud van het land te laten proeven en samen een smaakfeest te vieren. Deze happening vormt de aftrap van het landelijke project Boer zoekt Mond, onderdeel van de Week van de Smaak. Geestelijk vader en smaakambassadeur Pierre Wind is natuurlijk bij de happening aanwezig.

Zo n 70 basisscholen in het hele land krijgen tijdens de Week van de Smaak een biologische boer of tuinder met of zonder tractor - op bezoek. Brabant heeft een groot aandeel in het project met maar liefst 12 deelnemende scholen. Het project is opgezet in samenspraak met Smaaklessen.

Weet wat je eet!
Tijdens het project Boer zoekt Mond maken basisscholieren de consumenten van de toekomst kennis met al het moois dat op het platteland groeit. Zo raken ze meer vertrouwd met de herkomst van ons voedsel. En wie kan ze daar beter over vertellen dan de boer of tuinder zelf? Hij is immers de makelaar van het verse product. De boer vertelt de kinderen over zijn werk en laat ze met al hun zintuigen kennismaken met de bron van hun voedsel. Een feest van vertellen, proeven, voelen en ruiken.

De landelijke Week van de Smaak vindt plaats van 24 t/m 30 september. Scholen, boeren en tuinders die volgend jaar aan het project Boer zoekt Mond willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via info@weekvandesmaak.nl.


---

Einde persbericht

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Koninklijk Horeca Nederland, Lekker (Dé restaurantgids van Nederland) en delicious., té lekker om te laten liggen.

Boer zoekt Mond in Brabant is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, stuurgroep LIB en Lifescape Your Landscape.