Gemeente Schagen

Sport & spel lessen voor 55+ers in schagen van start

Altijd het goede voornemen gehad om meer te gaan bewegen maar dit nog steeds niet in de praktijk gebracht? Dan is hier de kans. Vanaf eind september start voor 55+ers wekelijks op verschillende locaties in Schagen een bewegingsles van een uur, waarbij het plezier in bewegen voorop staat.

Deelnemers maken kennis met een gevarieerd en veelzijdig bewegingsprogramma gericht op deelnemers die weinig ervaring hebben met sporten als badminton, aangepast volleybal, bewegen op muziek, gymnastiek, diverse balspelen, een keertje zwemmen, verschillende loopvormen, etc. Zo maakt men kennis met wat er op sportgebied zoal is te doen. De docenten houden rekening met de verschillende niveaus van de deelnemers en stemmen de lessen af op hun mogelijkheden, wensen en interesses. Aan het einde van het sportseizoen volgt een kleine fittest.

De 55+er is dus nu aan zet, de bal ligt op zijn of haar helft, het is aan hen om de uitdaging aan te gaan. Geen lid worden van een vereniging waar je elke week dezelfde sport beoefent, maar juist de diversiteit van sporten en bewegen staat centraal binnen deze unieke bewegingslessen. Wie eerst een keer de kat uit de boom wil kijken, is uiteraard van harte uitgenodigd om bij deze activiteiten een kijkje te gaan nemen.

Ook mogen geĂŻnteresseerden kosteloos twee lessen uitproberen.

De kosten van deze bewegingslessen bedragen 90,00 voor het hele seizoen, dat loopt van eind september (vanaf 25 september) tot medio mei 2008 (30 lessen).

Er is keuze uit de volgende lesuren:

sportzaal Waldervaart: dinsdag van 15.45 16.45 uur;

gymzaal basisschool De Rank (Iepenlaan): woensdag van 15.30 16.30 uur;

gymzaal GSG Schagen (Hofstraat): donderdag van 19.00 20.00 uur;

gymzaal basisschool De Rank (Vincent v. Goghlaan): zaterdag van 9.00
-10.00 uur

Financieel worden deze lessen -die onderdeel zijn van het GALM-project- mogelijk gemaakt door de gemeente Schagen. De uitvoering ligt in handen van Stichting Welzijn Ouderen Schagen en Sportservice Schagen.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor een van de lessen kan elke werkdag van 9.00 -12.00 uur contact worden opgenomen met Ineke Tamis van de Stichting Welzijn Ouderen: 0224 272880.