ATP tekent overeenkomst met Greenseat


SCHIPHOL-RIJK, 20070925 -- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een thema waar iedereen tegenwoordig mee te maken krijgt. Als ondernemer in de zakelijke reisbranche is ATP, The Advanced Travel Partner zich bewust van de milieugevolgen die reizen met zich mee brengt. De zakenreisorganisatie ziet het als haar taak om haar klanten te wijzen op mogelijkheden om CO2 neutraal te reizen. In dit kader is een overeenkomst gesloten met Greenseat zodat emissies inzichtelijk worden gemaakt en kunnen worden gecompenseerd.

Greenseat
De organisatie Greenseat berekent op verzoek per vlucht de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Deze uitstoot kan financieel gecompenseerd worden. De fondsen die hierdoor ontstaan investeert Greenseat in duurzame energieprojecten en in de aanplant, bescherming en het beheer van bossen. Op het proces van certificatie van deze bosprojecten wordt toegezien door het gerenommeerde SGS (Société Générale de Surveillance). De bosprojecten worden continu beoordeeld op duurzaam bosmanagement en de opslagcapaciteit van CO2. Greenseat is onderdeel van de klimaatneutraalgroep, een organisatie die zich binnen Europa inzet voor compensatie van CO2 uitstoot.

ATP en Greenseat
ATP heeft in Greenseat een partner gevonden met een solide plan om de CO2 uitstoot per vliegreis te compenseren. De compensatiekosten zijn afhankelijk van het aantal gevlogen kilometers. De compensatie kan beperkt worden tot CO2 of naar keuze uitgebreid worden tot alle broeikasgassen (klimaat neutraal) "Een zakenreisorganisatie als ATP verplaatst zich natuurlijk in de gedachtenwereld van zijn klanten. En in de wereld waarin wij leven. Wij ondernemen dan ook op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Bij onze reizigers leven dezelfde vragen over milieuaspecten van het reizen. Met een partner als Greenseat spelen wij daar nog beter op in" aldus John Jansen, CEO van ATP.

Over ATP, The Advanced Travel Partner

ATP, The Advanced Travel Partner (www.atp.nl) behoort met verschillende vestigingen tot de top 3 van zakenreisorganisaties in Nederland. Naast zakenreizen beschikt ATP over eigen afdelingen voor zakelijk gerichte groeps-, incentive- en sportreizen. Eveneens voor de zakelijke klant is het bedrijf actief in het organiseren van hospitality rondom sport- en muziekevenementen. Bovendien is ATP gespecialiseerd in de organisatie van (inter)nationale congressen en bijeenkomsten. Internationaal opereert ATP in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Noorwegen en de VS.