Wijnoogst 2007 Riesling Grand Cru Schlossberg (Elzas) uitmuntend


AMMERSCHWIHR, 20070925 -- De voltallige equipe van Résidence Wijnen heeft bij de biologische-dynamische wijnboer Jean Schaetzel, van Domaine Martin Schaetzel te Ammerschwihr, de riesling 2007 van de Grand Cru wijngaard Schlossberg geoogst.

Wijnmaker Jean Schaetzel levert al ruim 20 jaar aan Résidence Wijnen (en voor consumenten Wijnkoperij de Gouden Ton vestigingen) zijn collectie wijnen uit de Elzas. Jean Schaetzel is één van de toonaangevende biologische-dynamische wijnmakers in de Elzas, naast zijn beroep als docent aan de (wijn) universiteit in Colmar.

Zijn filosofie betreft wijnbouw en het respect voor de natuur en bodem komen duidelijk tot uiting in de stijl van zijn wijnen. De Grand Cru wijngaard Schlossberg (bij het dorpje Kientzheim) met een hoogte van 200 m tot 300 meter heeft als specifieke kenmerk een granieten bodem. Schlossberg was destijds de eerste wijngaard in de Elzas die tot Grand Cru werd uitgeroepen (1975). Het perceel (voornamelijk aangeplant met de edele riesling druif ) van Jean Schaetzel is zeer steil en kan hierdoor louter met de hand bewerkt worden. Tweemaal per jaar bewerkt hij de ruimte tussen de rijen wijnstokken met een paard, uiteraard gebruikt hij geen bestrijdingsmiddelen of voegt (kunst)mest toe aan de bodem.

Fonger Kranenburg (mede eigenaar Résidence Wijnen) had geregeld dat het jaarlijkse `personeels uitje' een educatief karakter had. Het voltallige team (binnendienst/logistiek/sales/administratie) van Résidence Wijnen heeft onder het genot van een warme herfst zon de gehele riesling Grand Cru Schlossberg binnen gehaald.

De verwachtingen zijn dan ook erg hoog gesteld betreft de kwaliteit van de Riesling Grand Cru 2007 van Domaine Martin Schaetzel. Iedereen was zeer enthousiast over deze actie dat direct werd besloten om bijna de gehele, handgeplukte oogst te kopen, medio 2008 wordt deze in Nederland verwacht.





Ingezonden persbericht