NEN


Interactieve middag over outsourcing CSA

maandag 21 mei 2007, 16:41

Op 25 september as. om 13.30 uur vindt een interactieve middag plaats over outsourcing van de centrale sterilisatie afdeling (CSA). Tijdens deze middag staan uw vragen centraal. NEN en CSC nodigen u uit vragen over het onderwerp in te dienen. Onder leiding van de dagvoorzitter wordt aan de hand van uw vragen een discussie gevoerd over het onderwerp.

De CSA reinigt, desinfecteert, verzorgt, verpakt, bewaart, controleert, beheert, registreert en steriliseert materialen die door (para-) medische professionals gebruikt worden. Door toename van diverse ziekenhuisinfecties wordt de taak van de CSA steeds belangrijker. Als de CSA zo'n belangrijke rol inneemt binnen het ziekenhuis, waarom dan outsourcing?

Meer doen met minder middelen
Ziekenhuizen hebben de opdracht om meer te doen met minder middelen. Hierdoor richten ziekenhuizen en zorginstellingen zich op hun core business: het behandelen van patiënten. Andere diensten staan op de lijst voor uitbesteding. Na schoonmaak, keuken en wasserij is nu de CSA aan de beurt.

NEN en CSC nodigen partijen uit om vragen en ervaringen in te dienen voor de interactieve middag op 25 september in Zeist. Tijdens deze middag staan ervaringen en vragen vanuit de praktijk centraal. De volgende thema's komen aan bod:

* regelgeving (beleid/kosten/juridische aspecten);
* de rol van de inspectie (waar wordt op geïnspecteerd, hoe kijkt men tegen outsourcing aan?);

* eisen aan de reiniging en sterilisatie van chirurgisch instrumentarium;

* ervaringen met outsourcing van de CSA.

Indienen van vragen
De vragen over het onderwerp kunnen worden ingediend tot 15 juni as. Ook kunt u zich vrijblijvend registreren als geïnteresseerde. U ontvangt dan als eerste het programma en kunt gebruik maken van een vroegboekkorting!
Meer informatie over het evenement en uw vragen kunt u indienen via e-mail saliha.lalout@nen.nl of fax (015) 2 690 781.

Voor deze interactieve middag geldt VOL=VOL, bij 100 deelnemers sluit de inschrijving.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Wegwijzer Richtlijnen steriliseren en steriliteit (Publicatie) Zie het origineel