Gemeente Edam-Volendam

Natuurlijk, een netwerk!

Op dinsdag 25 september start in Purmerend de cursus Natuurlijk, een netwerk! Een cursus om meer mensen te betrekken bij het leven van een kind of verwant met een beperking. MEE Amstel en Zaan en de gezamenlijke ouderverenigingen voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren de cursus.

Want hoe betrek je mensen bij je kind als het een verstandelijke beperking heeft? Als ouder, broer of zus van een kind met een beperking blijkt het soms moeilijk een sociaal netwerk rond het kind, of het nu zes of zestig is, op te bouwen of te versterken. Terwijl een sociaal netwerk juist zo belangrijk is. Of het nu gaat om een maatje bij sport en spel, hulp bij een klus of een luisterend oor. Als er meer mensen betrokken zijn bij je kind of familielid sta je er als ouder of broer of zus niet meer alleen voor.

Wilt u op verrassende wijze leren kijken naar de mogelijkheden van uw kind of verwant? Wilt u weten hoe mensen u op een positieve wijze kunt betrekken bij zijn of haar leven? Schrijf u dan in voor de cursus! De cursus bestaat uit vier avonden en een terugkomavond. Tijdens de cursus wordt een tien-stappenplan gevolgd die ouders en verwanten ontwikkelden. Eventueel kunt u zich ook inschrijven voor een individueel ondersteuningstraject. Deelname is gratis.

De cursus vindt plaats bij MEE Amstel en Zaan op de Waterlandlaan 86, 1441 MR in Purmerend.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Ineke Peetoom, cursusleider MEE Amstel en Zaan, telefoon (020) 512 72 72 of via informatie@meeaz.nl.

MEE Amstel en Zaan geeft informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking.