Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen naar jaarvergadering VN

21 sep 2007 | Minister Verhagen gaat vrijdagavond naar New York voor de jaarvergadering van de Verenigde Naties (VN).

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) vertrekt vrijdagavond naar de Verenigde Naties in New York. Hij woont daar de komende week met minister-President Balkenende de belangrijke jaarvergadering van de Verenigde Naties bij. Premier Balkenende spreekt dinsdag 25 september de vergadering toe

"Als we in Nederland willen zorgen voor banen, veiligheid en een schoon milieu, moeten we wereldwijde problemen aanpakken. De opening van de vergadering van de Verenigde Naties in New York is daarvoor een goede gelegenheid. Er zijn bijeenkomsten over allerlei belangrijke thema's. Het is dé diplomatieke ontmoetingsplaats van de wereld", zo legt Verhagen de betekenis van dit bezoek uit.

Belangrijke beleidsthema's als Afghanistan, het Midden-Oosten, het klimaat en mensenrechten staan centraal tijdens het bezoek. Zo staat op zijn programma een vergadering over Afghanistan, die VN Secretaris-generaal Ban-Ki Moon en President Karzai van Afganistan zullen leiden. Minister Verhagen verwacht verder onder andere bilaterale gesprekken te hebben met president Abbas van de Palestijnse Autoriteit en de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Mouallem.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl