Ingezonden persbericht

Persbericht

25 september 2007

Radware biedt bescherming tegen 'Gangsta.exe' trojan

~ Aanval wordt verspreid via e-mail, netwerken en websites ~

Radware (NASDAQ: RDWR), leverancier van intelligente oplossingen voor het betrouwbaar en snel beschikbaar maken van web-applicaties over IP, stelt direct een beveiliging tegen de aanval van de 'gansta.exe' trojan beschikbaar.

Het Security Operation Center (SOC) van Radware heeft de afgelopen periode een enorme hoeveelheid aan berichten ontvangen met besmettingen die gecreëerd zijn door de trojan 'gangsta.exe'. De aanval wordt verspreid via e-mail, netwerken en websites. De trojan heeft een geïntegreerde Internet Relay Chat (IRC)-engine waardoor de aanvaller contact kan leggen met de geïnfecteerde host via een IRC-kanaal. De aanvaller kan zo op afstand de computer bedienen en er informatie vanaf halen of denial of service (DoS)-aanvallen lanceren.

Radware's SOC heeft direct beveiliging tegen deze aanvallen ontwikkeld. De oplossing biedt bescherming tegen alle programmeertalen waarin de trojan verspreid wordt, inclusief het HTTP, SMB en SMTP-verkeer die de trojan bevatten. Daarnaast beschermt Radware ook tegen het gebruik van IRC-communicatie door een geïnfecteerde host die rapporteert aan de aanvaller.

"Nadat wij de bedreiging in ons netwerk hadden opgemerkt, hebben wij met een kopie van het virus direct contact opgenomen met het Security Operation Center van Radware", vertelt de woordvoerder computer-beveiliging van de Universiteit van Alberta. "Binnen zes uur heeft het SOC ons kunnen voorzien van een update voor onze DefensePro die het virus direct opspoorde en blokkeerde. Zo konden we het netwerk van de Universiteit van Alberta beschermen en verdere infectie voorkomen."

Voor meer informatie ga naar: http://www.radware.com/defensepro

(252 woorden)



Ingezonden persbericht