Ingezonden persbericht

BEURS-WORLD TRADE CENTER ROTTERDAM redt Olifant Mosha

Spontane veiling levert 7.500 euro op

De eerste kunstolifant van de openluchttentoonstelling Elephant Parade is maandagavond geveild. Dit gebeurde tijdens het openingsdiner van het 3-daagse ZakenFestival in het Beurs-World Trade Center van 24 t/m 26 september. Rotterdamse zakenmannen en -vrouwen boden enthousiast tegen elkaar op: uiteindelijk bracht het Beurs-WTC het hoogste bod uit: 7.500 euro.

Drie dagen lang is de top van zakelijk en bestuurlijk Rotterdam in het Beurs-WTC te gast tijdens de 8e editie van het ZakenFestival. Directeur Jolande Huijers van Beurs-WTC: "We zijn ontzettend blij met deze mooie vorm van kunst in combinatie met het goede doel. De organisatie van het Beurs-World Trade Center en de ondernemers in het Beurs-WTC onderschrijven hiermee hun steun aan de met uitsterven bedreigde olifant. Op de eerste plaats zijn wij verheugd met de kunstolifant, omdat wij daarmee een goed doel steunen. Ten tweede past de olifant geweldig in het Beurs-World Trade Center. De afbeelding die geschilderd is op de olifant geeft het begin van de geschiedenis van Rotterdam weer. De rijke historie van het Beurs-WTC gaat ook vele eeuwen in de tijd terug, namelijk tot het jaar 1598. De Rotterdamse Beurs is zo al eeuwenlang dé ontmoetinsplaats voor zakelijk Rotterdam."

()
()

De geveilde kunstolifant 'Old Rotterdam Map', omringd door Jolande M.E. Huijers (Directeur Beurs-WTC) en de heer mr. J.P.F. Kooijman (veilingmeester) van Kooijman en Lambert Notarissen te Rotterdam.

()

Olifant Mosha in het eerste olifantenziekenhuis ter wereld in Chiang Mai (Thailand)

De opbrengst van gisteravond gaat naar het eerste olifantenziekenhuis ter wereld in Thailand. Zo kan olifant Mosha, die door een landmijn ernstig verwond is geraakt, de rest van zijn leven geopereerd en verzorgd worden. Aziatische olifanten worden ernstig bedreigd. Een halve eeuw geleden waren er nog 40.000 olifanten in Thailand. Vandaag zijn het er nog maar 5.000, waarvan er slechts 2.000 in het wild leven.

Mike Spits, initiatiefnemer van de Elephant Parade, kon zijn geluk niet op: "Dit is een fantastisch begin van de grote olifantenveiling, die op 17 november zal plaatsvinden in Diergaarde Blijdorp. Als alle 50 kunstolifanten dan voor 7.500 euro per stuk geveild worden, kunnen we echt een verschil maken voor de Aziatische Olifant!"



Ingezonden persbericht