NEN


Rouvoet mikt nog steeds op kinddossier in 2008

dinsdag 25 september 2007, 11:52

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin gaat er nog steeds vanuit dat in 2008 het elektronisch kinddossier ingevoerd gaat worden. De minister en de andere betrokken partijen willen uiterlijk 1 november weten wat de snelste manier is om dit toch mogelijk maken.

Dat heeft Rouvoets programmaministerie voor Jeugd en gezin maandag laten weten. De ontwikkeling van het dossier dreigt vertraging op te lopen nadat de rechtbank in Utrecht vrijdag had geoordeeld dat de aanbesteding van het elektronisch kinddossier over moet. De rechter vond de procedure van de Stichting Elektronisch Kinddossier (EKD.NL) rond de aanbesteding niet helder.

Verplicht
Rouvoet houdt vast aan een verplicht gebruik van het dossier per 1 januari 2009. Kinderen die vanaf volgend jaar worden geboren, krijgen zo'n dossier. Daarin staat niet alleen informatie over het kind zelf, maar ook over hun gezin en omgeving. Het kinddossier moet informatie stroomlijnen en voor alle instanties beschikbaar maken, zodat er geen probleemkinderen meer tussen wal en schip raken. Na een eerdere rechterlijke uitspraak was de opdracht bij automatiseringsbedrijf Ordina terechtkomen, maar daar maakten drie andere bedrijven met succes bezwaar tegen bij de rechter.

NTA 8024
In lijn met de ontwikkeling van het EKD publiceert NEN in september NTA 8024 'Planningsinterface voor het elektronisch kinddossier'. NTA 8024 beschrijft de applicatie die bijdraagt aan de administratieve ondersteuning van het EKD. Deze applicatie zorgt ervoor dat alle beoogde contactmomenten van een kind met JGZ-zorgverleners uit het centraal EKD worden ingepland in de agenda's van de JGZ-instelling. Deze kunnen worden teruggekoppeld naar EKD.NL. Gebruikers van het EKD krijgen de planningsgegevens vervolgens binnen EKD.NL gepresenteerd, onder meer in de vorm van een werklijst.

Bestellen
Voor prijsinformatie en bestellingen: neem contact op met NEN-Klantenservice, teledoon (015) 2 690 391, e-mail: bestel@nen.nl.

Inhoudelijke informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze NTA kunt u contact opnemen met mevrouw Femke Boomsma, consultant NEN-gezondheidszorg, gezondheidszorg@nen.nl of telefoon (015) 2 690 390.