Gemeente Coevorden

Wmo - informatiemarkt in Dalen op woensdag 26 september

Gemeente Coevorden, Wmo-raad, Stichting Welzijn 2000 en ANBO-Dalen houden op woensdag 26 september om 14.00 uur een themamiddag over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De bijeenkomst wordt gehouden in De Selkersgoorn in Dalen en is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de Wmo.

Stichting Welzijn 2000 en ANBO-Dalen organiseren al vele jaren samen themamiddagen voor ouderen en belangstellenden om hen goed op de hoogte te houden van wat er allemaal mogelijk is om langer, maar ook gerieflijker zelfstandig thuis te kunnen blijven functioneren. Beide organisaties signaleerden dat de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), die sinds 1 januari 2007 door de gemeente Coevorden wordt uitgevoerd, nog niet goed bekend is bij de (oudere) inwoners. Reden voor de gemeente Coevorden om samen met Welzijn, ANBO, de Wmo-raad en de zorgaanbieders een informatiemarkt te houden. Welke voorzieningen zijn er en hoe vraag je deze aan? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de infomarkt antwoord.

Meerdere infomarkten
Deze middag zal in de vorm van een markt worden opgezet, zodat alle belangstellenden zich ook persoonlijk kunnen informeren bij de gemeente en de zorgaanbieders. Ook wethouder Truus Pot-Eland van de gemeente Coevorden is aanwezig bij de bijeenkomst. Iedereen die geĂŻnteresseerd is, is welkom! In de komende tijd zullen ook in andere plaatsen in de gemeente Coevorden soortgelijke informatiemarkten over de Wmo worden gehouden. Deze worden ook aangekondigd op de informatiepagina.