Ingezonden persbericht


Persbericht

Professionalisering in Epidemiologie en Public Health

Afscheidssymposium voor dr. Dick H.J. Blom

Amsterdam, 19 juli 2007 - Op vrijdagmiddag 28 september organiseert de NSPOH het middagsymposium Professionalisering in Epidemiologie en Public Health ter gelegenheid van het afscheid van dr. D.H.J. Blom, arts maatschappij en gezondheid en epidemioloog. Dick Blom gaat met vervroegd pensioen, na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de sociale geneeskunde en epidemiologie, als onderzoeker, opleider en begeleider.

Voorzitter bij het afscheidssymposium, dat plaatsvindt in het AMC in Amsterdam, is mevrouw dr. W.A.H.J. van Stiphout, arts maatschappij en gezondheid en epidemioloog.

Als sprekers treden op:


. Prof. dr. J.P. Mackenbach, hoogleraar Maatschappelijke gezondheidszorg, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam - Sociale geneeskunde en public health: what's in a name?


. Prof. dr. N.S. Klazinga, hoogleraar Sociale geneeskunde AMC en voorzitter College Sociale Geneeskunde (CSG) - Beroep: sociaal geneeskundige; een beschouwing over recente professionaliseringstendensen in de opleiding en beroepsuitoefening van sociaal-geneeskundigen.


. Prof. dr. A.H.M. Kerkhoff, emeritus hoogleraar Bouw en werking van de gezondheidszorg, Universiteit Twente - Een toren van Babel; over multidisciplinair werken in de Nederlandse public health.


. Prof. dr. L.M. Bouter, rector magnificus Vrije Universiteit, Amsterdam - De rol en professionalisering van de epidemiologie in Nederland.

Hierna volgt een paneldiscussie tussen de sprekers aan de hand van door hen ingebrachte stellingen en stemming door de zaal, onder leiding van de symposiumvoorzitter.

Inschrijven

Zie www.nspoh.nl voor het programma en inschrijfformulier. U kunt ook contact opnemen met Anke Rensma, directiesecretaresse NSPOH, telefoon 020-5663296 / 5664949, e-mail a.rensma@nspoh.nl.

Einde persbericht