Ingezonden persbericht


Persbericht

Amerikaans succes affiliate marketing waait over naar Europa

Eerste Europees Affiliate Summit georganiseerd in Londen

Amsterdam, 25 juli 2007 - Op 28 september vindt in Londen de eerste Europese Affiliate Summit plaats, een congres over affiliate marketing, Google CPA, search engine optimalisatie en key word buying. Affiliate marketing boekt steeds grotere successen en wordt steeds professioneler aangepakt. Dit bleek ook op de affiliate summit in Miami eerder deze maand.

De markt voor affiliate marketing, het via niche websites (affiliates) aan de man brengen van producten, beleeft een enorme groei. Dit is het resultaat van een aantal ontwikkelingen op internet. Ten eerste worden niche websites steeds beter gevonden door zoekmachines, met name Google, waardoor ze steeds gerichter bezoekers kunnen doorsturen naar adverteerders. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat consumenten steeds meer online besteden. Het afrekenen op gerealiseerde verkopen wordt hierdoor steeds interessanter. Tenslotte worden webshops en adverteerders almaar professioneler en zetten ze steeds beter online marketingmiddelen in om hun doelstellingen te bereiken. In Amerika heeft de groei al anderhalf jaar flink doorgezet waardoor er een grote markt van affiliate netwerken, professionele affiliate websites en adverteerders is ontstaan. Ook in Europa doen partijen als Zanox en Tradedoubler goede zaken. Daarnaast zijn er hier met name regionale spelers actief, zoals M4N in Nederland.

De Affiliate Summit is anderhalf jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Een aantal medewerkers van M4N bezocht deze maand het congres in Miami. Ze waren erg enthousiast over de ontwikkelingen die op dit moment spelen. Het grote Google lijkt nu de kaarten te verdelen. Het heeft haar affiliate programma uitgebreid met het Cost per Action (CPA) model. De adverteerder betaalt voor een vooraf gedefinieerde reactie op de website van de affiliate. Hierdoor kunnen de marketingdoelstellingen en de budgetten beter op elkaar worden afgestemd. In de Verenigde Staten is het model al getest. Voor affiliates betekent de stap van Google dat ze nu ook advertenties en advertorials kunnen plaatsen waarbij ze voor de gerealiseerde verkopen betaald krijgen.

In Londen zal affiliate marketing voor het eerst op Europees niveau benaderd worden. M4N zal, samen met affiliates en adverteerders, ook bij dit congres aanwezig zijn. Thomas Joosten, oprichter en eigenaar van M4N is enthousiast: "Het congres in Miami was heel interessant, maar veel van de ontwikkelingen spelen nu in de Verenigde Staten en nog niet in Europa. In Europa hebben we met zaken te maken die in de Verenigde Staten niet spelen, zoals een regionale aanpak. Elk land heeft zijn eigen niche websites, terwijl er in de Verenigde Staten veel meer op product en doelgroep gesegmenteerd wordt. Natuurlijk zitten wij ook met een taalbarrière, je bereikt je doelgroep het beste in de eigen taal, waardoor al die afzonderlijke websites wel nodig zijn. Ook ben ik benieuwd wat Google verder gaat doen met affiliate marketing. In september zullen de eerste partijen ervaring opgedaan hebben met het nieuwe CPA-model. Ik ben benieuwd naar de bevindingen."

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten

Hyperlinks:
http://www.affiliatesummit.com/07london_conference.php http://adwords.google.com/support/bin/answer.py?answer=61449&topic=11637 http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoekmachine-optimalisatie http://www.affiliatesummit.com/07e_conference.php
http://www.thuiswinkelen.nl/onderdeel/home/index.asp?kolomA=4930&kolomB=&navid=60

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht