Stuurgroep Islam en Burgerschap

28 september 2007
Multiple M: Moslims, Mode en Muziek
Evenement: tentoonstelling over moslimjongeren, mode en muziek Locatie: Imagine IC te Amsterdam Tijd: 28 sept- 31 januari 2007

Imagine IC en Kosmopolis Rotterdam presenteren 28 september 2007 - 31 januari 2008 de tentoonstelling Multiple M.

Jongeren met een islamitische achtergrond worden maar al te vaak op één hoop gegooid onder de noemer `moslim'. Niet alleen brengt deze opgelegde moslimidentiteit een scherpe scheiding aan tussen moslims en niet-moslims, het sluit bovendien allerlei andere identiteiten uit. Multiple M doorbreekt de stereotiepe beeldvorming door in te zoomen op de lifestyles van jongeren met een islamitische achtergrond, op muziek en mode.

Mijn wereld is overal (mijnwereldinamsterdam.nl) Meer dan 200 leerlingen van het Nova- college en het Hervormd Lyceum West in Amsterdam werkten in het schooljaar `06-`07 onder begeleiding van professionele fotografen aan een fotoserie over hun leefomgeving, levensstijl en achtergrond.
De fotoworkshop wordt vervolgd met studenten van de Islamitische Universiteit Rotterdam. Hun foto's worden in 2008 aan de tentoonstelling toegevoegd.

ISIM (www.isim.nl )
Voor Multiple M heeft Imagine IC vrijelijk mogen putten uit nog grotendeels ongepubliceerd materiaal van het International Institute for the Study of Islam in the Modern World (ISIM). Research van Miriam Gazzah, Jeanette Jouili, Annelies Moors en Arzu Unal - over webwinkels, fashiondesign en maroc hop - bieden het inzicht in de beleving van mode en muziek onder moslimjongeren.

Voor meer informatie zie http://www.imagineic.nl/nieuws/18 / http://www.imagineic.nl/projecten/14