Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 28-09-2007

Recht door Utrecht noord

UTRECHT De politie heeft donderdag een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op twee locaties in Utrecht noord. Dat gebeurde in samenwerking met het scooterteam, de vreemdelingenpolitie en experts op het gebied van motorvoertuigencriminaliteit, alsmede de douane, belastingdienst, deurwaarders, de Koninklijke Marechaussee en de ANWB. Bij de uitvoering waren circa 80 personen betrokken.

De controle vond plaats op de Burgemeester Norbruislaan en bij het Grootwinkelcentrum Overvecht. Daarbij werd onder meer gelet op alcoholgebruik in het verkeer, de technische staat van voertuigen, scooteroverlast, veelplegers en het gebruik van gordels en kinderzitjes.

Het scooterteam controleerde 62 brom -en snorfietsen. In totaal werd 47 bekeuringen uit geschreven voor onder andere, een te hoge constructiesnelheid, het rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de helm. De politie heeft tijdens de controle bij een aantal personen voor ruim 3400,- aan openstaande boetes geïnd.

Alle bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleken niet te veel gedronken te hebben. De ANWB heeft een groot aantal herstelwerkzaamheden verricht aan verlichting van autos. Desondanks kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het niet hebben van de juiste verlichting.

Met een onopvallend surveillancevoertuig werden diverse bestuurders aan de kant gezet. Voor de bestuurders werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden met getinte ruiten.

Bestuurder onder invloed op bromfiets

DE MEERN Op donderdagavond heeft de politie op de Zandweg twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed en belemmering.

Rond 20.45 uur controleerden agenten op de Zandweg een bromfietsbestuurder met zijn passagier. De 25-jarige bestuurder rook sterk naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het moment dat de agenten aangaven dat de man was aangehouden, bemoeide zijn 26-jarige passagier zich met de aanhouding en werd ook aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 620 ug/l uit. De 25-jarige bestuurder werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd. Zijn 26-jarige vriend kreeg een proces-verbaal voor belemmering.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 15.45 uur een man zich verdacht gedragen. Via de beveiligingscameras werd gezien dat de man parfum van het schap pakte en deze in zijn zak stopte. Hierop liep hij zonder af te rekenen de winkel uit. Buiten de winkel werd de

33-jarige man uit Utrecht aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Waalstraat vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaats.

Een 13-jarige jongen reed rond 14.35 uur op zijn fiets over de Jutfaseweg. Ter hoogte van de kruising met de Waalstraat wilde de jongen linksaf slaan. Hierbij zag hij een 18-jarige automobilist uit Utrecht over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De autobestuurder bleef ongedeerd.

Laatst gewijzigd 28-09-2007 9:55 | © Politie Utrecht