Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 28-09-2007

Aangehouden voor bedreiging

AMERSFOORT Op de Ringweg Koppel is donderdag een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor een bedreiging. Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Flamingostraat een man een bewoner bedreigd had met stuk gereedschap. De politie kwam ter plaatse en hoorde het verhaal aan. De twee mannen kenden elkaar uit het verleden en hadden kennelijk een onopgelost conflict. De verdachte had op de deur staan bonken, bedreigde de bewoner verbaal en met een stuk gereedschap. Aan de hand van een signalement zochten agenten in de omgeving naar de verdachte. Hij werd op de Ringweg Koppel aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie is nog op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844 of anoniem via tel: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen poging straatroof

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen van een poging tot beroving die plaatsvond op zondag 19 augustus rond 02.25 uur op de Holkerweg.

Een 19-jarige Amersfoorter kwam op zijn fiets uit de richting van het centrum en was op weg naar de wijk Nieuwland. Ter hoogte van het winkelcentrum Schothorst reden twee jongens voor de aangever op het fietspad. Zij sloten hem in en probeerden zijn fiets en mobiele telefoon afhandig te maken. Dit deden zij door te dreigen met geweld en hem vast te pakken. De Amersfoorter kon zich echter losrukken en ging er spoorslags vandoor in de richting van de Hoolesteeg. De verdachten reden nog een tijdje achter het slachtoffer aan, maar fietsten - vermoedelijk in de omgeving van het Enkeerpad - in de richting van de wijk Zielhorst.

Ondanks het feit dat de beroving niet gelukt is, wil de politie de identiteit van deze verdachten graag vaststellen. Omdat van beide verdachten een goed signalement bekend is, doet de politie een beroep op eventuele getuigen, of personen die menen deze verdachte te kennen, zich bekend te maken.

Het signalement van verdachte 1 luidt: jongen, ongeveer 18 jaar oud, getinte huidskleur, slank postuur, ongeveer tussen 1.70 en 1.80 meter lang, zwart kort haar en gekleed in donkere trui of vest en donkere spijkerbroek.

Het signalement van de verdachte 2 luidt: postuur en uiterlijk overeenkomstig verdachte 1 waarbij opviel dat zijn haar aan de voorzijde in een soort kuif was geknipt en hij een glinsterende piercing in zijn onderlip en een knopje in zijn rechteroor droeg. Deze verdachte droeg een dik baggy vest met horizontale brede banen met capuchon en een donkerblauwe spijkerbroek.

Wanneer u informatie heeft over deze twee verdachten of getuige bent geweest van dit incident, wordt u verzocht te bellen met 0900-8844 of, anoniem met het anonieme meldingsnummer M: 0800-7000.

Fiets verlicht?

AMERSFOORT Nu het weer eerder donker wordt, zal de politie vaker controleren op fietsverlichting. Zo ook op donderdagavond in de Meridiaantunnel. Daar controleerden agenten van 20.15 tot 20.45 uur verschillende (brom)fietsers. Negen van hen hadden defecte verlichting en kregen een bekeuring.

LEUSDEN Op de Heiligenbergerweg werd donderdagavond van 20.50 tot 21.35 uur gecontroleerd. Agenten schreven vijf bekeuringen uit aan fietsers die bijna onzichtbaar aan aan het verkeer deelnamen.

Laatst gewijzigd 28-09-2007 10:16 | © Politie Utrecht