Politie Haaglanden

Persberichten 28 september

Haaglanden, 28-09-2007

Racefietser botst met meisje
Den Haag Een 73-jarige racefietser uit Wateringen zag op de kruising van de Laan van Poot en de Pauwenlaan op 27 september omstreeks 17.10 uur een 8-jarig fietsertje uit Den Haag over het hoofd. De twee kwamen met elkaar in bosting en de racefietser klapte met zijn hoofd op straat en was even buiten westen. De man is door de GGD nagekeken en met een wekadvies naar huis gebracht. Het meisje kwam met de schrik vrij.

Boze bestuurder laat auto met drugs achter
Den Haag Dat het niet handig is om mobiel te bellen tijdens het autorijden en dan ook nog boos te reageren als je 87 gram hasjiesj in de kofferbak hebt liggen, ondervond een 50-jarige Hagenaar op 27 september om 12.20 uur aan den lijve. Nadat hij weer tot rust was gekomen, vroeg de man of hij even een sleutel mocht afgeven om de hoek als hij zijn auto en rijbewijs bij de agenten zou achterlaten. De verdachte kwam echter niet meer terug waarop de politie de auto onderzocht en de hasjiesj vond. De man krijgt een proces-verbaal.

Tassenroller tegen de lamp
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers betrapten donderdag 27 september om 13.00 uur een tassenroller in een winkel in het winkelcentrum Leidsenhage. Zij zagen hoe een 19-jarige vrouw uit Ede, samen met een onbekende tweede vrouw die kon ontkomen, een portemonnee uit een schoudertas wegnam. Toen de beveiligers haar daar mee confronteerden, probeerde ze de portemonnee weg te gooien. Politieagenten hielden de vrouw aan. Ze zit nog vast voor verder onderzoek in deze zaak.

Drie in één
Wassenaar Agenten zagen donderdag 27 september om 16.20 uur een automobilist op de Violenweg zonder gordel rijden. De 32-jarige bestuurder uit Alphen aan de Rijn bleek na verdere controle te rijden in een onverzekerde auto zonder APK-keuring. Aangezien hij ook geen identiteitsbewijs kon laten zien, hielden de agenten hem aan. Een vriend van hem bracht zijn paspoort naar het politiebureau, dat hij daarop met drie boetes op zak kon verlaten.

Fiets snel weer terecht
Rijswijk Een motorrijder van de politie zag donderdag 28 september om 14.00 uur een man op het Eisenhouwerplein fietsen op een nieuwe damesfiets waar het slot van verwijderd was. Op het moment dat hij de man daarover aan wilde spreken, ging de fietser er vandoor. De agent ging er achteraan en kon de man staande houden. De 34-jarige fietser uit Den Haag verklaarde dat hij de fiets even daarvoor had gestolen, waarop de agent hem aanhield. De politie kon via de fietsenhandelaar de rechtmatige eigenaar van de fiets achterhalen. Zij was net bezig met internetaangifte van de diefstal van de fiets toen de politie haar belde met het nieuws dat haar fiets al weer terecht was. De fietsendief bleek geen onbekende van de politie en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Snelheidscontrole
Monster/Naaldwijk Politieagenten hielden donderdag 27 september tussen 09.30 en 12.00 uur een controle met de laser op de Kampschoerstraat in Monster. 76 Voertuigen kwamen langs, waarvan vier met een te hoge snelheid. Zij krijgen een boete thuisgestuurd. In Naaldwijk controleerden agenten op de Zwartendijk tussen 11.00 en 12.00 de snelheid van het autoverkeer. Daar kwamen 75 voertuigen langs. Slechts twee reden te hard en kunnen een boete tegemoet zien.

Zonder Bob de weg op
Naaldwijk/s-Gravenzande Twee automobilisten gingen donderdagavond en nacht zonder Bob toch met de auto op pad. Een 40-jarige vrouw uit Delft blies op de Stokdijkkade in Naaldwijk om 01.45 uur 525 ugl. Agenten zagen op de Koningin Julianaweg in s-Gravenzande een auto rijden die de vaart er behoorlijk in had. De bestuurder, een 34-jarige man uit s-Gravenzande, blies 420 ugl. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietster gewond bij aanrijding
Delft Een 27-jarige fietster uit Delfgauw raakte donderdag 27 september om 08.30 uur licht gewond bij een aanrijding op de Papsouwselaan. Een 44-jarige automobilist uit Schiedam zag bij het veranderen van richting de vrouw over het hoofd en reed haar aan. Ambulancepersoneel hielp de vrouw ter plaatse aan haar lichte verwondingen, waarna zij weer verder kon.

Springende kinderen zijn duur
Delft Politieagenten zagen donderdag 27 september om 18.15 uur over de Troelstralaan een personenauto rijden. De auto viel op omdat op de achterbank twee kinderen aan het springen waren. De agenten besloten de bestuurder toch even aan te spreken,met de mededeling dat ook achterin de kinderen in de gordel moeten. De 26-jarige bestuurster uit Zoetermeer beloofde beterschap. Helaas voor haar moesten de agenten toch een einde aan de rit maken. De vrouw had nog voor een bedrag aan 1400 euro aan bekeuringen openstaan.

Beginnend bestuurder in de fout
Delft Twaalf automobilisten moesten vrijdagochtend tussen 01.00 en 02.00 uur op de Westlandseweg een alcoholcontrole ondergaan. Een 22-jarige beginnende bestuurder uit Den Hoorn blies 115 ugl en kreeg een proces-verbaal. De rest mocht door. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Autodief aangehouden
Zoetermeer Een 23-jarige Zoetermeerse deed donderdag 27 september om 21.00 uur aangifte van diefstal van haar auto. De auto werd in de directe omgeving van haar woning aan de Roggeakker weggenomen. Tot grote vreugde van de vrouw kreeg zij korte tijd later een telefoontje van de politie. In Rotterdam zagen agenten twee mannen in de auto rijden. Een van de twee werd aangehouden op verdenking van de diefstal. De andere wist aan de achtervolgende agenten te ontkomen.

Hasjiesj op de fiets
Zoetermeer Politieagenten controleerde donderdag 27 september om 16.30 uur een 16-jarige fietser op de Markt. De agenten dachten dat de fiets van de jongen van diefstal afkomstig was. Terwijl de politie de fiets controleerde, trachtte de jongen een tas aan een voorbijganger te geven. Nieuwsgierig naar de inhoud van de tas keken de surveillanten in de tas en troffen tot hun verrassing ruim 300 gram hasjiesj aan. De jongen werd direct aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Brommer met buit
Zoetermeer Politieagenten die donderdag 27 september om 21.45 uur op het Burgemeester Wegstapelplein een 16-jarige bromfietser uit Berkel en Rodenrijs controleerden ontdekten bij toeval een aantal autoradios. Op zoek naar het framenummer opende een van de agenten de buddysit en trof onder de zitplaats twee autoradios en enkele speakers aan. De jongen werd direct aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de autoradios. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de apparatuur.

Dronken spookrijder
Zoetermeer Politieagenten kregen donderdagavond 27 september om 22.20 uur diverse meldingen van een spookrijder op Rijksweg A12. Met diverse eenheden werd de snelweg afgezocht. Dat resulteerde in de aanhouding van een 49-jarige stomdronken bestuurder die inmiddels weer in de juiste richting met een slakkengangetje van 20 km/u over de A12 in de richting van Den Haag reed. Hij werd direct aangehouden en blies aan het bureau 995 ugl. De 49-jarige Duitser raakte zijn rijbewijs kwijt. Op vordering van de officier van justitie werd ook zijn auto in beslag genomen.