Politie Gelderland-Zuid

Met 107 km uur over de Van Boetbergweg

Twee rijbewijzen ingevorderd

Nijmegen/lent, 28-09-2007 o Tijdens snelheidscontroles op de Van Boetbergweg in Nijmegen en de Prins Mauritssingel in Lent zijn de rijbewijzen van een 53-jarige automobilist uit Nederweert en een 26-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Oirschot ingevorderd.

Nijmegen
Agenten van politieteam Nieuw-West controleerden donderdagmiddag met de lasergun op de Van Boetbergweg. De 26-jarige reed hier, komende uit de richting Hatertseweg, 111 km/uur waar 50 is toegestaan. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid vastgesteld op 107 km, 57 km te hard.

Lent
Op de Prins Mauritssingel in Lent controleerde een agent van team Verkeershandhaving donderdagavond omstreeks 20:15 uur ook met de lasergun. De passerende automobilist uit Nederweert, komende uit de richting van Arnhem, reed hier 124 km/uur terwijl hier 70 is toegestaan. Na aftrek van de correctie reed hij 120 km/uur.

Beide bestuurders werden staande gehouden en moesten hun rijbewijzen inleveren. Die zijn inmiddels opgestuurd naar de officier van justitie die de uiteindelijke strafmaat zal bepalen. (03)