Politie Amsterdam-Amstelland



Jeugdige woningovervallers aangehouden / Amsterdam (28/09/07)

Afgelopen dinsdag en woensdag heeft een rechercheteam van Bureau Opsporing district Zuid vier jeugdigen, in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar, aangehouden in verband met een woningoverval. Dit ernstige misdrijf vond afgelopen weekend plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Een groep jongeren had een feestje in een woning in de Willemsparkbuurt. Nadat drie andere jongeren de woning binnenvielen vond de overval plaats. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moesten de aanwezigen onder andere persoonlijke bezittingen afgeven.

Rechercheurs die de zaak in behandeling namen kregen op enig moment de overvallers in beeld. Afgelopen dinsdag werden de eerste twee aangehouden en woensdag werden er nog twee aangehouden. Tijdens de huiszoekingen is een gedeelte van de buit aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoeksteam zoekt nog nader of de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor andere misdrijven. Alle vier verdachten worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Hieronder het persbericht van maandag 24 september:

Jongeren bestolen bij woningoverval / Willemsparkwegbuurt Zaterdagochtend rond halftwee werden bij een woningoverval in de Willemsparkwegbuurt diverse jongeren bestolen. De groep van 16-jarigen vierde een feestje in de ouderlijke woning van één van hen. Op een gegeven moment kwamen er drie jonge mannen aan de deur. De deur werd geopend en de drie drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het groepje jongeren gedwongen hun persoonlijke bezittingen af te geven. De overvallers namen ook een spelcomputer mee en verlieten de woning. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid hebben de zaak in behandeling.

Fietser ernstig gewond na aanrijding met tram / 1e C.Huygensstraat 43 (28/09/07)

Donderdagmiddag 27 september, rond zes uur, is een fietser in aanrijding gekomen met een tram op de kruising van de 1e Constantijn Huygensstraat met de Vondelstraat. Het 47 jarige slachtoffer uit Amsterdam is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt in coma.

Een fietser stak vanuit de Vondelstraat de 1e Constantijn Huygensstraat over en kwam in aanrijding met een tram, die over de 1e Contantijn Huygensstraat reed. Bij de aanrijding is de fietser vermoedelijk op zijn achterhoofd gevallen. Een neuroloog die toevallig langs kwam, verleende samen met politiemensen eerste hulp. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. De trambestuurder is zoals gangbaar bij ernstige aanrijdingen aangehouden voor verhoor.