Ingezonden persbericht


()

Persbericht
28 september 2007

Radio 5 snelst groeiende zender van Nederland!

Radio 5 was het afgelopen jaar de snelst groeiende radiozender van Nederland. De in september vorig jaar gestarte Publieke Radiozender voor oudere luisteraars behaalde in de periode juli/augustus op de doordeweekse dagen een luistertijdaandeel van 2,2%. Een jaar daarvoor was dat in dezelfde periode 0,7%. Er is sprake is van een verdrievoudiging.

Onder 55-plussers, de leeftijdscategorie waar Radio 5 zich met name op richt, is de groei zelfs verviervoudigd. Daar ging het luistertijdaandeel in een jaar tijd van 1,2% naar 4,9%. In deze doelgroep is Radio 5 de vijfde landelijke radiozender geworden na Radio1, Radio 2, Sky Radio en Radio 10 Gold. In absolute aantallen uitgedrukt is er een grote toename van het aantal luisteraars te zien. Vorig jaar luisterden per week op werkdagen 280.000 mensen in de periode juli/augustus, nu zijn dat er 450.000. Een stijging van 61%. In de doelgroep (55-plus) was de groei liefst 89%. Ook wordt er veel langer naar de nieuwe zender geluisterd; de luistertijd is in een jaar opgelopen van gemiddeld 1 uur en 56 minuten naar ruim 3 uur en 19 minuten per dag.

Radio 5
Radio 5 is de publieke radiozender die zich richt op ouderen. Radio 5 brengt een mix van informatie, service en lichte muziek. Met vooral Nederlandstalige muziek, easy listening, chansons, musicals en evergreens is de zender op werkdagen van 6.00 uur tot 18.00 uur vriendelijk, dichtbij en nostalgisch. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO). In de avond en het weekend reflecteert Radio 5 de verscheidenheid van de Nederlandse samenleving. Op werkdagen vanaf 18.00 uur is de zender gereserveerd voor beschouwende programma's en in het weekend voor religieuze programma's.



Ingezonden persbericht