Gemeente Buren


Woningbouw in Lage Korn te Buren
foto bouwen lage korn.JPG

`Bouwen aan de toekomst'. Zo kopte wethouder volkshuisvesting Wim Hompe één jaar geleden in. Maar is hij die fraaie belofte nagekomen? De gemeente Buren roert zich nadrukkelijk op het gebied van woningbouw. Dat is ook hard nodig. Want er is veel vraag naar nieuwbouw. Lage Korn in Buren is het voorbeeld dat burgemeester en wethouders daad bij woord voegen. Het bouwrijp maken van deze locatie is nagenoeg afgerond. Binnenkort stapelen bouwvakkers de eerste stenen.

Variatie

Lage Korn kenmerkt zich als een groene, ruim opgezette woonwijk. Met speelvoorzieningen voor kinderen en jongeren uit alle leeftijdsklassen. Er worden 104 woningen in verschillende typen gebouwd zoals appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-éénkappers en vrijstaand.

Het plan biedt mogelijkheden voor mensen die op een met een eigen architect en een eigen aannemer een vrijstaande woning willen bouwen. De verkoop van die kavels voor vrijstaande woningen verloopt succesvol. Er zijn er nog maar twee te koop.

In de nieuwe wijk is ook de startersvereniging Buren actief. De gemeente Buren onderschrijft samen met de startersvereniging de noodzaak voor de bouw van starterswoningen. Op basis van een proef bouwen de leden van deze vereniging, met ondersteuning van woningcorporatie SWB, zelfstandig een aantal starterswoningen.

Op dit moment is de inschrijving geopend voor
14 twee-onder-éénkappers. Later volgen er nog 12. Ook worden er 13 vrijstaande woningen langs de beeldbepalende watergang met bruggen aan de noordzijde van het plan gebouwd.

Bijzondere woningbouw

Woningcorporatie SVT bouwt een heel bijzonder appartementencomplex. Er komen huurappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens maar ook appartementen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De laatste groep wordt begeleid in de voorbereiding op zelfstandig wonen.

Dat gebeurt door de J.P. van den Bent-stichting.

Afronding

Als de woningbouw volgens verwachting in 2009 is voltooid, worden de wegen en de groenvoorzieningen aangelegd. Ook komen er dan de parkeerplaatsen, een speeltuin voor de allerkleinsten en een trapveldje voor de wat oudere jeugd.