Schrijf een brief aan de toekomstige Koning

28/09/2007 14:42



TNT Post



Bijzondere oproep aan alle kinderen in Nederland
Schrijf een brief aan de toekomstige Koning

Vanaf vandaag mogen alle kinderen in Nederland vanaf 7 jaar een brief schrijven aan onze toekomstige koning Willem Alexander. Peter van der Vorst, royalty verslaggever maakt de actie vanavond bekend tijdens de première van de familie musical 'De brief voor de koning'. Kinderen mogen een brief schrijven over een grappige gebeurtenis, een bijzonder verhaal of een speciale tip voor de Kroonprins. Een selectie van de brieven wordt geplaatst op de website www.schrijfeenbriefaandekoning.nl Aan het einde van de actie wordt een selectie gemaakt van de brieven en gebundeld in een fraai boek. Het boek wordt aangeboden aan onze toekomstige koning. Prins Willem-Alexander hoopt vele duizenden brieven te ontvangen van zijn jeugdige landgenoten.

Wat is de bedoeling
Kinderen kunnen hun brief tot 17 november 2007 toesturen aan onze Kroonprins. Ze mogen daarin vertellen over een lang gekoesterde wens, een grappige gebeurtenis die ze hebben meegemaakt of een bijzonder verhaal dat ze met Prins Willem-Alexander willen delen. Ook kunnen zij hem goede tips geven voor als hij koning wordt van Nederland of opschrijven wat zij zouden doen als koning(in) van ons land. De brieven moeten voldoen aan een aantal criteria:
- Ze mogen alleen gericht zijn aan Prins Willem-Alexander;
- Ze moeten duidelijk leesbaar zijn;

- Ze moeten in het Nederlands zijn geschreven;

- Ze mogen - geschreven - maximaal 2 A4 lang zijn (dus niet getypt);
- Kinderen moeten hun naam, adres, woonplaats en leeftijd in de brief vermelden.

Kinderen kunnen hun brief sturen naar
Brief aan de toekomstige Koning
Antwoordnummer 4000
2501 VB Den Haag

Dankzij het antwoordnummer van Koninklijke TNT Post is een postzegel plakken niet nodig. Na het verstrijken van de inzendtermijn selecteert een speciaal team de mooiste en origineelste brieven. Die bloemlezing wordt gebundeld in een fraai boek en aangeboden aan Prins Willem-Alexander.

Met de oproep aan alle Nederlandse kinderen om een brief te sturen aan onze toekomstige koning hebben de bedenkers van de actie twee doelen. Op de eerste plaats is het interessant om te weten wat de huidige generatie kinderen bezighoudt. Wat zouden zij doen als ze koning(in) van Nederland waren? Wat zijn hun wensen en dromen? De actie is daarnaast een middel om het schrijven van brieven te bevorderen. Kinderen van nu zijn vooral gewend om te e-mailen, te chatten en te sms'en. Weten ze nog wel hoe leuk het is om een echte brief te schrijven?

De 'briefschrijfactie' is bedacht door Theater Terra en Beeldenstorm (bekend van de musicals de Griezelbus en Turks Fruit) en Koninklijke TNT Post. De actie loopt gelijk aan de opvoering van de familiemusical 'De brief voor de koning'. Deze musical is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tonke Dragt uit 1962, dat gaat over de 16-jarige schildknaap Tiuri die een zeer belangrijke brief moet overhandigen aan de koning van het Rijk van Unauwen. Het blijkt een opdracht vol gevaren. Kinderboekenschrijfster Tonke Dragt (1930) ontving voor dit ridderverhaal de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar. De musical wordt tot en met 30 december aanstaande opgevoerd in circa vijftig theaters in Nederland.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (