Directeur-generaal van de Rijksbegroting André de Jong be-noemd tot voorzitter College van Bestuur PCOU en Willibrord

De Raden van Toezicht van de Stichting PCOU en de Willibrord Stichting hebben A.H.M. (André) de Jong - op dit moment directeur-generaal van dee Rijksbegroting van het Ministerie van Financiën - per 1 januari 2008 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van PCOU en Willibrord. Deze Stichtingen besturen in Utrecht en omgeving 40 scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Het College van Bestuur ervan bestaat met ingang van volgend jaar uit voorzitter André de Jong en uit Marja Blom, die in 2006 in het College is benoemd.

De huidige voorzitter van het College van Bestuur, Jan Gispen, zal per 1 januari 2008 het voor-zitterschap van de Utrechtse scholenstichtingen PCOU en Willibrord neerleggen. Gedurende een overgangsperiode zal hij als adviseur voor de beide Stichtingen beschikbaar blijven.

André de Jong (geboren in 1953) studeerde ontwikkelingseconomie aan de Eramus Universiteit in Rotterdam en vervulde daarna talrijke functies bij het Centraal Plan Bureau en het Ministerie van Financiën. In 2003 is hij op het Ministerie van Financiën benoemd tot directeur-generaal van de Rijksbegroting. Hij heeft gekozen voor een wending in zijn ambtelijke loopbaan die hem meer concreet in aanraking brengt met maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken.

André de Jong zal zich naast zijn taken als voorzitter meer in het bijzonder bezighouden met de bedrijfsvoering van PCOU en Willibrord. Marja Blom, eerder werkzaam als docent, schoolleider en onderwijsinspecteur, behoudt de portefeuilles kwaliteitszorg, onderwijsontwikkeling en pro-fessionalisering.

PCOU en Willibrord verzorgen onderwijs voor circa 18.000 leerlingen in Utrecht, Nieuwegein, Vianen, Breukelen en Maarssen. Het gaat hierbij om protestants-christelijke en katholieke scho-len.

Namens de Raden van Toezicht van de Stichting PCOU en de Willibrord Stichting,

mw A.D.P. Slok-Keijzer E.J. Overkamp

Noot voor redacties (