KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

28-9-2007

Drie top vijf plaatsen voor Yngling zeilsters

Zeilen in Olympische klassen

EK Yngling Warnemunde, Duitsland 23-28 september

Amsterdam, 28 september 2007

Drie top vijf plaatsen voor Yngling zeilsters
Vanwege te veel wind en hoge golven is de medal race van het Europees Kampioenschap Yngling zeilen vandaag op 28 september niet gevaren. Dit betekent dat de uitslagen van 27 september definitief zijn. De negen zeilsters van de Delta Lloyd Kernploeg zijn geëindigd op een tweede, vierde en vijfde plaats.

Storm werd gisteravond verwacht in Warnemunde, Duitsland. Alle boten waren als voorzorgsmaatregel uit het water gehaald. Een goede
beslissing want vanochtend lag de gehele Yngling steiger onder water. De geplande medal race die vandaag plaats zou vinden werd afgelast. Coach Maurice Paardenkooper:Er was te veel wind en de golven waren te hoog om te zeilen. Het waterpeil was anderhalve meter hoger dan normaal. De sterke Noordoosten wind zorgde voor zeer onstuimig water. Niet geschikt om in te zeilen.

Geen medal race vandaag betekent dat de uitslagen van 27 september gelden als definitief. Het team van Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Marije Kampen heeft hiermee met 35 punten een tweede plaats behaald op deze EK. Met 49 punten staan Janneke Hin, Annemieke Bes en Floortje Hendriksen op een vierde plaats overall. Renee Groeneveld, Marije Faber en Petronella de Jong behaalden met 51 punten de vijfde plaats. De eerste podiumplaats met 31 punten is ingenomen door de Russen Ekaterina Skundina, Diana Krutzkikh en Natalia Ivanova.

Op de vraag of het een teleurstelling was de medal race niet te kunnen varen antwoordde Paardenkooper: Het is even rot natuurlijk, Mandys team had eerste kunnen worden, maar je hebt geen invloed op deze beslissing. Zo is het gewoon en we hebben het goed gedaan.

De negen zeilsters reizen vandaag terug naar Nederland. Zondag trainen ze in Papendal. Paardenkooper: We willen niet achter op schema raken in onze voorbereiding op de Olympische Spelen volgend jaar.

// einde

Voor uitslagen zie:
www.yngling.org klik op button rechtsonder. In het verhaal van die dag zit een link naar de uitslagen.

Official Partners van het Watersportverbond:
Delta Lloyd en Volvo.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Simon Keijzer,
M: +31 654 754 405
E: simon@miles.nl