Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 28 september 2007
Opmerkingen ( geen

Landgraaf; bejaarde mishandeld na onenigheid oversteken straat

Donderdag deed een 70-jarige inwoner van Landgraaf bij de politie aangifte van een mishandeling, waarvan hij zondag 23 september het slachtoffer is geworden.

Het slachtoffer stak rond 15.00 uur met zijn vriendin bij de kruising van de Gatestraat met de Nieuwstraat de weg over. Op enige afstand kwam er een auto aan. De bestuurder van die auto vond het kennelijk niet goed dat de man en de vrouw op dat moment overstaken en passeerde hen mogelijk daarom rakelings. Nadat het slachtoffer de automobilist daarover zijn ongenoegen had kenbaar gemaakt, stopte deze even verder en stapte uit. Tijdens de daarop volgende confrontatie, kreeg de bejaarde man enkele klappen in zijn gezicht, waardoor hij bloedende wond aan een van zijn ogen opliep. In verband met de ernst van het letsel heeft de Landgravenaar zich onder behandeling van een oogarts moeten stellen.

De automobilist is een blanke man van 25 tot 30 jaar, is circa 1,75 mtr lang, heeft een stevig/krachtig postuur en donkerblond kort geknipt haar. Hij droeg een rood shirt met spijkerbroek. Hij reed in een beige, vrij nieuwe, kleinere auto.

De politie stelt een onderzoek en vraagt getuigen zich te melden (0900-8844).


---- --