Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans blij met hoge Franse onderscheiding

28 sep 2007 | Staatssecretaris Timmermans is vereerd met de Franse onderscheiding, de Chevalier de la Légion d'Honneur, die hij vandaag heeft ontvangen.

De Franse overheid kende Timmermans de onderscheiding toe vanwege zijn inspanningen voor de Europese samenwerking en de goede betrekkingen tussen Frankrijk en Nederland. Timmermans' Franse ambtgenoot Jean Pierre Jouyet reikte het lintje uit tijdens een diner op de residentie van de Franse ambassadeur in Den Haag.

Eerder op de dag hadden Timmermans en Jouyet van gedachten gewisseld over het Europese Hervormingsverdrag en de voorbereiding van de Europese Raad die volgende maand plaatsvindt. Hierbij is ook de brief van Merkel en Sarkozy over de externe dimensie van de Lissabon-strategie besproken. Tevens spraken Timmermans en Jouyet over Frans-Nederlandse samenwerking op het gebied van energie, klimaat en sport.

De Chevalier de la Légion d'Honneur, oftewel "Het Legioen van Eer", is in 1802 ingesteld door Napoleon Bonaparte. Volgens het reglement van de Légion d'Honneur is het de hoogste nationale onderscheiding, die wordt uitgereikt als erkenning van "buitengewone diensten aan de Franse natie". In Nederland is de L égion d'Honneur te vergelijken met de Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Meer informatie


* Toespraak bij ontvangen Franse onderscheiding Chevalier de la Légion d'Honneur


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl