Versatel Telecom International NV

GEZAMENLIJK PERSBERICHT: TELE2 EN NEDERLANDSE KABELBEDRIJVEN (UPC, Casema, @Home, Multikabel, CAIW en DELTA)

Tele2 Live Eredivisie Voetbal nu ook via de kabel Live studioprogramma met Kees Jansma en Wim Kieft

Amsterdam, 28 september 2007 - Vanaf aanstaande zaterdag gaan de Nederlandse kabelbedrijven ook Tele2 Live Eredivisie Voetbal in haar digitale pakketten aanbieden. Dit is het resultaat van een vandaag gesloten overeenkomst tussen Tele2 en de belangrijkste Nederlandse kabelbedrijven (o.a. UPC, Casema, @Home, Multikabel, CAIW en DELTA).

Door deze overeenkomst kunnen digitale kabelkijkers nu ook Tele2 Live Eredivisie Voetbal afnemen. Aangezien alle SPORT1-abonnees via de kabel per direct ook Tele2 Live Eredivisie Voetbal ontvangen, zal het aantal huishoudens waar live naar het beste voetbal van Nederland gekeken kan worden naar verwachting bijna verdubbelen. Tevens is het ook voor de meer dan één miljoen digitale kabelabonnees mogelijk om een Tele2 Eredivisie Voetbal abonnement te nemen.

Op korte termijn zal er op zaterdag en zondag ook een live studioprogramma door Tele2 aan de uitzendingen van de wedstrijden worden toegevoegd. Dit programma zal worden gepresenteerd door Kees Jansma en John van Vliet en van analyses worden voorzien door o.a. Wim Kieft, Marc van Hintum.

"Door het distribueren van Tele2 Live Eredivisie Voetbal via de kabel verdubbelen wij praktisch het bereik van ons voetbalproduct," verklaart Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2. "Nog nooit eerder hadden zoveel consumenten toegang tot de live wedstrijden uit de Eredivisie. Bovendien wordt met ons nieuwe studioprogramma de beleving van de live wedstrijden nog intenser."

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie C.V.: "Deze overeenkomst vergroot het bereik van Tele2 Live Eredivisie Voetbal, nu het via een nieuw platform, de kabel, wordt aangeboden. Daarnaast wordt deze kwantitatieve factor terzijde gestaan door een kwalitatieve nu er ook weer een voetbalprogramma rondom de eredivisiewedstrijden in het weekend komt."

Klanten van de kabel hebben drie mogelijkheden om het Tele2 Live Eredivisie Voetbal af te nemen:
· Tele2 Live Eredivisie Voetbal als stand-alone product. · Tele2 Live Eredivisie Voetbal samen met Sport1 en Film1 · Tele2 Live Eredivisie Voetbal samen met Sport1

De producten zijn binnenkort te bestellen via de callcenter en website van Tele2 en van de verschillende kabelbedrijven.


- EINDE -